Foto:
Foto:

Vsaka izmed prvih štirih angleških ekip bi z njim v moštvu osvojila Ligo prvakov. Nekaj je ekipa, nekaj drugega pa je ekipa z Messijem. Čisto druga zgodba. Igral je v finalu Lige prvakov s Pepom Guardiolo, kot kaže, bo zdaj igral še z Luisom Enriquejem. Za kogar koli bo igral, bo ta nekoč prišel v finale. Ko se analizirajo ekipe, se morate zavedati, da je zaradi tega fanta vse drugače.

Vsakič, ko sem igral proti Messiju, sem ure in ure preučeval, kako ga ustaviti. Nekajkrat smo bili uspešni, nekajkrat ne. Z Interjem nam ga je v polfinalu uspelo ustaviti. Bolje je, da ga ves čas pokriva en nogometaš, kot pa da je to kolektivna obramba. Ko se pokriva mož na moža, je razporeditev moči enaka, čeprav je z obrambo mož na moža Messija vseeno nemogoče ustaviti. Nemogoče ga je popolnoma zaustaviti, lahko se le naredi, da ima težko tekmo. To je največ, kar se proti njemu lahko stori.

Po bleščeči predstavi na prvi tekmi polfinala Lige prvakov, ko je Barcelona s 3:0 odpravila Bayern, Lionel Messi pa je dal dva lepa zadetka in še podal za tretjega, se vrstijo pohvale na račun sijajnega Argentinca. Zdaj je o njem spregovoril še Jose Mourinho, ki je s Chelseajem že postal angleški prvak. Nekoč velik tekmec Messijeve Barce je o čudežnem dečku katalonskega velikana govoril v samih presežnikih in je prepričan, da bi se z Messijem katera koli izmed najboljših angleških ekip zavihtela na evropski vrh. Vir: Goal.com