Citat za prebrat
(8)

Dodaj v

Kawhi Leonard

26. november 2018 ob 08:10
Toronto - MMC RTV SLO

Slišal sem, da je Gregg Popovich dejal, da nisem bil vodja ekipe. To je kar malce smešno. Ne vem, če je govoril le o lanski sezoni. Če nisi na parketu, je težko voditi ekipo.

Zdaj to sploh ni več pomembno. Igram za Toronto in zanima me le letošnja sezona. Imamo visoke cilje.

Kawhi Leonard je bil MVP finala Lige NBA leta 2014, ko je San Antonio premagal Miami s 4:1 v zmagah. To je bil peti naslov za Spurse, ki vse od tiste sezone niso več igrali v finalu. Leonard je lani zaradi poškodbe odigral le devet tekem za San Antonio, zelo pa se je tudi poslabšal odnos s trenerjem Popovichem. Poleti so ga Spursi poslali v Toronto skupaj z Dannyjem Greenom, v nasprotno smer pa sta odšla DeMar DeRozan in Jakob Poeltl.

Popovich je prejšnji teden izjavil, da je bil Leonard odličen igralec, ni pa bil vodja Spursov. Ta vloga je v garderobi pripadla Manuju Ginobiliju, letos pa jo je prevzel LaMarcus Aldridge, ESPN.

Prijavi napako
Komentarji
njukamhamendej
# 27.11.2018 ob 00:42
pravi vodja ekipe bi prišel in spodbujal ekipo na klopi tudi če bi bil poškodovan, a ne se skrival pol leta v New Yorku.
friks
# 27.11.2018 ob 08:12
Kawhi je v obdobju, ki ga omenja Pop komaj kaj govoril. Dejansko ni komuniciral s soigralci z besedami, zato je logično, da ga v tem kontekstu niso tretirali kot vodjo ekipe.

Ne razumem zdaj te užaljenosti.
axx
# 27.11.2018 ob 07:15
Jaz tudi Kawhija nisem nikoli dojemal kot leaderja, ampak je takrat to bil Tim, tudi Toni in seveda Manu. Kawhija sem videl kot tistega mladega igralca, ki zapolni vse pomanjkljivosti ekipe in še razvija vse svoje potenciale. Zadnjo aktivno sezono je postal že tudi njihov najpomembnejši igralec in je šele prevzemal mesto leaderja na igrišču. Velika škoda za poškodbo, takrat so bili resni kandidati za prvaka. Celotna zgodba pa je pustila madež na obema,..Popu in Kawhiju, ne dvomim, da sta oba odgovorna za tak razplet. Prej sem mislil, da je to najlepši zgled, kako razviti mladega igralca.
bicesniga
# 26.11.2018 ob 22:56
Kawhi lisica,...če neb blo Popa, bi tvoja šapa še kr cigle metala...You the North, za en let kača...:)
Pastafarian
# 26.11.2018 ob 23:20
Pop je še MIllsa omenil kot leaderja, lol... Kawhi je pač vodja z drugačnim, predvsem bolj umirjenim stilom, ne kriči na soigralce kot večina takozvanih leaderjev, ki načeloma to niso, so le izvenserijski igralci, ki izkoriščajo privilegij in si podrejajo soigralce.

Pop se mi je s to celotno Kawhi sago zameril, pač nič ni črno/belo, vendar je v tej zgodbi šel čez mero dobrega okusa.
Fs
# 27.11.2018 ob 17:59
Vodja ne gre na celoletni dopust, ko se ga najbolj potrebuje.
jodlzi
# 27.11.2018 ob 15:57
@friks: zato ker je Kawhi ena mona...pa mi je eden izmed najljubših igralcev (kar se igre tiče) samo lanska saga je bla kr neki...
zmiki
# 27.11.2018 ob 10:54
Čudna ta zgodba, res, bo trajalo še enkaj časa, da bomo prišli zadevi do dna, če sploh kdaj.
Citat za prebrat
link
Zlatan Ibrahimović
6
11. december 2018 ob 11:08 Zdaj vemo, da je bil Florentino Perez tisti, ki je tekmoval z Lionelom Messijem za zlato žogo, in ne Cristiano Ronaldo.
Več novic ...
Kazalo