Ob prihodu v Split Pušniku niso napovedovali dolgega obstanka na klopi Hajduka, a po spodbudnih igrah v Evropski ligi so zdaj
Ob prihodu v Split Pušniku niso napovedovali dolgega obstanka na klopi Hajduka, a po spodbudnih igrah v Evropski ligi so zdaj "bili" konkurenčni tudi v HNL-ju, kjer so del vodilnega kvarteta. Foto: www.alesfevzer.com

Za nami je lep in prijeten večer - tako za navijače kot zame in ves strokovni štab. Čestitke igralcem za zelo dobro igro v drugem polčasu. Moramo delati še bolj kakovostno, kar ponavljam iz tedna v teden, in pri tem ni nobene velike filozofije.

Pred tekmo z Dinamom ne vidim nobene evforije, a sporočam, da smo veliko resnejše moštvo kot ob prvem derbiju. Dolžni smo, da odigramo veliko bolje kot takrat.

V Splitu je na Poljudu znova veselo, pri čemer slovenski trener Marijan Pušnik blesti z izjavami. Njegov Hajduk je eksplodiral: prejšnjo soboto so doma s 4:0 odpravili Slaven Koprivnico, med tednom so v pokalu pri nižjeligašu Jalžabetu slavili s 6:0, to soboto pa v 10. krogu hrvaškega prvenstva Cibalio razbili s 6:1. Prihajajočo nedeljo Hajduk gostuje v Zagrebu pri Dinamu, ki ima na tretjem mestu le dve točki več. Še naprej vodi moštvo drugega slovenskega trenerja: Matjaž Kek in Rijeka imata že 26 točk.