Foto:
Foto:

Obljubili smo tudi nekatera presenečenja mladih in tudi to obljubo smo obdržali. Bilo je veliko petih mest, kar je lep obet za naprej in upam, da tudi za medalje. Morda je to že napoved za naslednje leto.

Cilji so bili seveda različni, saj so najboljši, oba dobitnika medalj in Velenškova, povsem osredotočeni na igre. To je bila za njih še ena tekma za izkušnje pred olimpijskimi igrami z najboljšimi. Za druge je bila morda celo bolj pomembna in nekateri so dobili kar nekaj izkušenj, drugi so nastopili malo slabše.

Tukaj smo še enkrat videli vse tekmovalce, nismo smeli snemati, a določene stvari se da pri tekmecih zapomniti. A na koncu bo pomemben trening. Pregledali smo evropsko stanje, manjkali so preostali tekmovalci, a konkurenca je prava in trener lahko dobi sliko. Važno je, da so naši tekmovalci zraven in da so nepoškodovani.

Glavni trener Marjan Fabjan je ocenil nastope judoistov na minulem evropskem prvenstvu. Slovenski judoisti se z evropskega prvenstva v Kazanu vračajo z zlato medaljo Tine Trstenjak in bronom Roka Drakšiča. S tem nadaljujejo neprekinjeno zbiranja kolajn vse od leta 2002, ko je na prvenstvu v Mariboru Sloveniji medaljo priborila Petra Nareks. Z visokimi cilji bodo judoisti odšli tudi na olimpijske igre v Rio. Vir: STA