Citat za prebrat
Marko Milić Foto: EPA

Dodaj v

Marko Milić

27. avgust 2018 ob 10:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

Osebno bi se kot evropski prvak postavil bolj čvrsto: vodilnim možem Fibe bi požugal, da bomo v kvalifikacijah igrali z mladinci, če nam ne bodo zagotovili pravičnih razmer za tekmovanje.

Pa naj se izjasnijo, ali si želijo odpovedati rodu Luke Dončića. Slovenska zveza pač lahko računa le na košarkarje, ki jim klubi iz Lige NBA, Evrolige, španske ali turške lige ne postavljajo previsokih ovir, in hkrati želijo igrati za reprezentanco. Na druge nima vpliva.

Sramotno je, da se tako dolgo prepirajo za prevlado v evropski košarki.

Nekdanji košarkarski reprezentant Marko Milić v intervjuju za Delo na vprašanje, kako ukrepati proti klubom in zvezam, ki številnim igralcem ne dopustijo, da bi za reprezentanco igrali v kvalifikacijah.

Prijavi napako
Komentarji
_runis_
# 27.08.2018 ob 20:47
Prav ima. Na KZS so pa seveda spet dali rep med noge.
janko luzar
# 27.08.2018 ob 23:00
Bedarija je, da evropski prvak ni uvrščen na SP. Bedarija je, da mora evropski prvak kvalifikacije za SP igrati s C ekipo. Bedarija je, da ne morejo vsi najboljši igralci igrati za Slovenijo tudi v tistih oknih, ko se ne odvija nobena liga. Zato je nedopustno, da Dončiča ni bilo zraven junija in septembra, ko se liga NBA ne igra.

P.S.: Od zdaj naprej mi prav dol visi za ligo NBA. Naj imajo svojo ligo, ampak dokler našim igralcem (zdaj Dončič, prej Dragič) ne bodo pustili igrati za reprezentanco, je ne mislim več gledati.
jasej1
# 27.08.2018 ob 22:04
Milko, super, ampak Fibo boli k**** za to, ali Slovenija igra z mladinci ali ne. Važen je denar, tu pa Slovenija nima neke moči v košarki. Lahko bi pa seveda nacionalne zveze stopile skupaj in rekle, da bodo za čas tekem reprezentanc imele normalen urnik v DP-jih. Pa da potem vidimo Fibo.
Bobrock
# 27.08.2018 ob 21:18
problem je tukaj predusem v tem da sta NBA in pa ULEB finančno veliko močnejša od FIBE in jim prav dol maha za FIBO pri Ulebu so tak izjavili da lahko priredijo EP pod svojim okriljem .Fiba je pa ga vsrala takrat ko je dopustila privatno LIGO pod ULEBOM in od takrat gre FIBI evropa samo na dolza razliko od uefe ki ji na pamet ne pade dopusti kake privatne lige ki nebi bila pod njihovim okriljem in tak jih zveze ne morejo jebuckat
jasej1
# 27.08.2018 ob 22:36
@Eva Longoria

Tako ali tako v oknih ne morejo igrati NBA in NCAA igralci. Že s tem je dovolj škode. Prejšnji sistem je bil dosti boljši. S kvalifikacijami se poleti ne izgubi toliko časa, kot s prvenstvi.
Pastafarian
# 28.08.2018 ob 00:31
Marko, pa kake mladince bi ti pošiljal? Dajmo raje nas RTV nabijače, z veseljem bi zaigral v kvalifikacijah in protestno šutiral trojke iz svoje polovice (če bi ne bi preveč križ dajal), če bi se mi pa vsi odmaknili ga pa tudi kucnem, sicer samo z 1 roko, ampak za nezahtevne/slabovidne gledalce bi poskrbel :D
juni
# 27.08.2018 ob 20:55
vse se začne in konča pri $$$ cha-ching
Domoljub91
# 28.08.2018 ob 13:13
Bravo Milić, tako se govori! KZS bi se res morala bolj odločno zoperstaviti temu, kar počnejo vodstva klubov. Dodal pa bi, da je glede na zelo slabe rezultate skrajni čas tudi za zamenjavo selektorja in mislim, da bi bilo najbolje, da bi na mesto selektorja postavili ravno Marka Milića, ki je resnično prava legenda in tudi eden od simbolov slovenske košarke.
Eva Longoria
# 27.08.2018 ob 22:41
@jasej1
Poleti je tudi vedno več igralcev želelo imeti počitnice. Sezone so dejansko naporne in dolge. Jaz tu krivim bolj ULEB, kot FIBO, ki je vsaj jaz tako vidim ravno s temi okni želela dati igralcem prosto poletje.
Wasabi
# 28.08.2018 ob 14:31
Boljše bi bilo poslati kadete in Zagorca.
roni77
# 28.08.2018 ob 08:22
Naj se pol najprej s svojimi šefi na KZS-ju pogovori, pol pa intervujuje na to temo daje.
as19
# 27.08.2018 ob 23:38
kaj si mislijo o nas in kako visoko cenijo naš naslov so pri FIBI pokazali ze pri izplačilu nagrade po koncu EP. verjetno smo prvi in zadnji prvaki ki so izviseli. lahko posljemo tudi pionirčke...
EMC
# 27.08.2018 ob 22:46
Mislim, da je velik problem KZS, ki je ze zdavnaj stsnila rep med noge in popustila FIBI oz. ne popustila, prej bi rekel kleceplazila in slepo podpirala vse neumnosti, ki si jih je slednja izmisljevala in izsiljevala v boju za prevlado proti ULEB (spomnimo se grozenj Olimpiji in Krki zaradi igranja v ABA ligi, pa sprememba lastnistva ABA lige, pa groznje z neigranjem na reprezentancnih turnirjih, pa se bi se naslo...) in tukaj je KZS slepo podpirala FIBO in se ni bila sposobna upreti zaradi kratkorocnih koristi, vse pa je sedaj pripeljalo do tega, da se sedaj vse to obraca proti nam in v naso skodo. Prav smesen pa je predlog Milica, da igramo z mladninci (kot, da bi s tem kaj dosegli, razen tega, da damo mlajsim priloznost)...dragi KZS vase spanje traja ze predolgo in cas bi bil, da zacnete delovati v korist slovenske kosarke in se zacnete povezovati z drzavami, ki imajo podobne probleme kot jih ima Slovenija in potem lahko morda skupaj kaj ukrenete proti FIBI, proti ULEB-u in NBA najbrz ne boste mogli storiti nicesar.
Eva Longoria
# 27.08.2018 ob 22:29
Tukaj je veliko več sranja naredil ULEB, kot FIBA, ki je ta "okna" napovedala že par let pred uvedbo. ULEB pa nalašč še dodatno dela sranje, kajti recimo, ko je tekma med Španijo in Turčijo igrajo "slučajno" v evroligi med sabo vse španske ekipe proti turškim in ko igra Litva proti Italiji je v evroligi na sporedu tekma Žalgiris - Milano!
Problem FIBE je, da nimajo dovolj denarja, da bi po zgledu bogate UEFE lahko držala za cojones klube, ki bi želei nekam po svoje...
slokonjušari
# 28.08.2018 ob 02:20
Tako se govori Marko se vidi da po tvojih žilah ne teče samo servilna slovenska kri in da imaš med nogami nekaj več "kohones" ali po domače jajc alias muda kot povprečen Slovenec .
EMC
# 27.08.2018 ob 23:27
Mogoce pa bi Doncic lahko igral, ce bi imel drugo manegersko agencijo...
Pastafarian
# 28.08.2018 ob 00:39
Milko, super, ampak Fibo boli k**** za to, ali Slovenija igra z mladinci ali ne.
Ni res, Slovenija je vseeno aktualni evropski prvak in ima določeno težo oz. vpliv na evropsko košarko, pomisli, da striktno igramo z mladimi, gotovo ne bi šlo skozi neopaženo. Marsikdo bi se odločil podobno in poslal mladince, marsikdo bi to izkoristil in na ta račun dosegel rezultate, ki jih sicer ne bi, vendar bi učinek bil, saj bi se vse to spremenilo v nekakšen cirkus, ki zagotovo ne privlači ne gledalce, ne sponzorje. Tako, da za Slovenijo je to edina možnost, da svojemu mnenju doda težo na igrišču, ampak očitno naši nimajo želje po tem, ne bom rekel, da nimajo pojma, vendar očitno prvo skrbijo izključno za svojo rit.

Meni je pa vseeno, NBA mi zadošča, sploh, ko je pridružil Luka, pa tudi nasploh se dogajajo zanimive stvari v LA, morda malce premalo v GSW, da bi se to kaj razbilo, vendar ni zapečateno.
Zlobni genij
# 27.08.2018 ob 21:14
Mislim, da smo slišali že kar precej razlogov zakaj Slovenije ne bo na prihajajočem košarkarskem svetovnem prvenstvu, tako, da res ne rabimo slišati še en razlog več,
še posebej ne z Milkotovih ust. :)
Citat za prebrat
link
Gorazd Bertoncelj
6
17. november 2018 ob 18:21 Bilo je za kopico ponesrečenih, slabih skokov. Imeli smo obilo smole tudi z vetrom. Večina fantov je imela zelo slabe razmere, tako da so bili skoki zelo slabi in rezultat je zelo slab.
Več novic ...
Kazalo