Foto:
Foto:

Tega si nisem nikoli predstavljal. Niti da bom nominiran za športnika sveta. Dokler nisem šel, Slovenija ni vedela, da je to največje športno priznanje na svetu, dragocenejše od zlate olimpijske kolajne. Mene so pač izbrali. Ampak to je stara zgodba. Zdaj sem bolj v filmskih krogih, kar je hujše od tistega, moram reči. To je stopnička naprej. Redki jo osvojijo.

V Ameriki ne moreš nikogar vleči za nos. Danes lahko odpreš katerega koli od največjih svetovnih medijev in najdeš notri ime Martin Strel. Denimo, New York Times, BBC, CNN, CBS, kar hočete … Ne da se goljufati. Tri članke sem imel v Sports Illustrated. Kot sem zasledil, največja športna revija doseže naklado do sedemindvajset milijonov izvodov. Mislim, da so doslej pisali samo o Juretu Koširju. Če to drži. Kar zadeva Slovence, nima denimo Primož Kozmus v takšni reviji kaj iskati. Mislim, zakaj pa bi v Ameriki pisali o atletiki in o nekom, ki meče kladivo. V Ameriki je toliko sprinterjev, da ne prideš zraven.

Martin Strel pred slovensko premiero filma Big River Man, ki prikazuje zgodbo o njem, ekscentričnem slovenskem plavalcu, Ona