Foto:
Foto:

Kako naj si razlagamo, da je Nejc Kajtazović najprej dosodil prekršek v našo korist in nato na pobudo sodnika za vrati spremenil svojo odločitev? Čeprav je bil sam veliko bliže dogodku, nikakršnega dvoma pa ni, da o simuliranju ni bilo ne duha ne sluha. To so videli vsi.

V pričakovanju tekme sem dobival sporočila o tem, da spet sodi Nejc Kajtazović in da moramo biti pozorni. Da se nam lahko spet pripeti kaj takega kot pred približno štirimi leti in pol.

Poleg tega se ni zgodilo prvič. V sezoni 2011/12 smo se z Mariborom pomerili v četrtfinalu. Po izidu 3:3 na našem igrišču so vijoličasti doma zmagali 1:0, edini gol so dosegli po tem, ko je sodnik spregledal očitno igranje z roko domačega igralca. Naša ekipa je obstala, ker je bilo vse popolnoma jasno, toda igra vendarle ni bila prekinjena, kar so gostitelji izkoristili. Tudi takrat je bil sodnik Nejc Kajtazović.

Že v prvem dvoboju je bilo sojenje prav tako uperjeno proti naši ekipi. Mendy bi si zaslužil vsaj štiri rumene kartone, namesto tega smo doživeli, da je sodnik Dejan Balažič po grobem prekršku nad Rogačem našemu branilcu zabrusil, naj hitro vstane ali pa ga bo vrgel iz igre, nasprotnega igralca pa je le potrepljal po hrbtu. Na tekmi je bil tudi Carsten Jancker, ki me je začudeno vprašal, ali se pri nas vedno dogajajo takšne stvari.

Alfa in omega Zavrča Miran Vuk je za EkipoSN spregovoril po polfinalu pokala, kjer so bili od Zavrča boljši nogometaši Maribora. Vuk je ostro govoril o sojenju Nejca Kajtazovića in dejal, da ne vidi več smisla in da celo razmišlja, da Zavrč ne bi več tekmoval v slovenski ligi. Vir: EkipaSN