Niko Mihelič že več desetletij podrobno spremlja dogajanje v formuli ena, zanimiva mu je predvsem tehnična plat športa. Foto: MMC RTV SLO
Niko Mihelič že več desetletij podrobno spremlja dogajanje v formuli ena, zanimiva mu je predvsem tehnična plat športa. Foto: MMC RTV SLO
Niko Mihelič
Fernando Alonso po koncu letošnje sezone zapušča Ferrari. Foto: EPA

V formuli ena lahko zmagaš le, če imaš najboljši dirkalnik. Zaradi dirkača še noben dirkalnik ni bil tako dober, da bi bil lahko dominanten. To, da je Daniel Ricciardo boljši od Vettla pa pač kaže, da Nemec ni najboljši. V prejšnjih sezonah je imel ob sebi Marka Webbra, ki ga je lahko premagoval.

Tudi v interesu Red Bulla je bilo, da je zmagoval Nemec in ne Avstralec, ki je bil v zatonu svoje športne poti. Letos se je pač zgodilo, da je Ricciardo izkoristil priložnost in se je znašel bistveno bolje. Vettel je najbrž računal, da se bo še enkrat odpeljal do naslova prvaka, ker je očitno prepričan, da je on najboljši - zato gre tudi k Ferrariju in ne ostaja pri Red Bullu. Tam pa bo doživel podobno katastrofo, kot letos.

Poznavalec formule ena Niko Mihelič, ki ta šport podrobno spremlja že več desetletij in dogajanje v njem komentira tudi na Valu 202, je v pogovoru za MMC, ki si ga boste lahko v celoti prebrali v sredo, spregovoril o letošnji sezoni, spremembah v dirkaških zasedbah moštev, tehničnih spremembah oziroma pomanjkljivostih in kritikah, s katerimi se ubada elitni razred motošporta. Za nameček je predstavil tudi svoje predloge, ki bi formulo ena napravili razburljivejšo in privlačnejšo; MMC RTV SLO.