Foto: EPA
Foto: EPA

Moj prvi cilj je, da zdaj, torej še v letu 2013, opravim res kakovostne priprave, najprej doma, potem pa verjetno v Španiji. Dobro, na prvem mestu je tako ali tako zdravje. Če bo slednje, potem bo tudi vse drugo prišlo samo od sebe. Mislim, da se je moje razmišljanje o tenisu po vseh teh težavah in uspešnem koncu leta 2013 malce spremenilo.

Moji cilji so res visoki. V prvem delu sezone tako ali tako ne branim nobenih točk WTA, torej bo vse, kar bom naredila, samo plus. Ko letos na začetku leta nisem igrala štiri mesece, sem tenis pogrešala. Postala sem lačna tenisa, kar je dobro. Imam veliko željo po boju na igrišču in po zmagah. To je še večja prednost zame.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je že pred nekaj časa končala sezono. Po počitku je začela trenirati in se pripravljati na novo sezono, v kateri ima visoke cilje. Vrniti se želi vsaj tja, kjer je že bila, na 35. mestu na svetu. Za Ekipo je dejala, da je prepričana, da je lahko konkurenčna vsem teniškim igralkam na svetu, z izjemo Serene Williams, za katero pa pravi, da je razred zase. Vir: Ekipa.