Foto:
Foto:

dilna športnica Slovenije že kar nekaj časa in je bil pritisk nanjo zelo velik. Jo čisto razumem.

Odločila se je za počitek in potem bo v njej tudi dozorela odločitev, ali bo še nadaljevala ali pa ne. Položaj pri meni je bil drugačen kot pri Mazejevi. Sam sem se tedaj odločil z mislijo, da končam kariero. Pri njej je drugače, je dobro premislila in prekinila kariero. V tistem letu premora kar nekaj časa nisem ohranjal kondicije, a sem se potem vrnil bolj ali manj brez težav. Tako da sem prepričan, da bo Tina, če bo kolikor toliko ohranjala svojo pripravljenost, imela z vrnitvijo še manj težav, če bo tako želela.

Imel sem začetni šok, ker sem bil res na telesno zelo nizki ravni. Potem pa, ko sem ujel ritem vadbe, je bilo lažje, ko je steklo in je bil ponovno vsak dan podrejen treningom. Toda imel sem veliko željo, da se vrnem, zato je bilo lažje. Mora pa ta želja obstajati. To Tina pozna. Če bo v njej želja, potem bo šlo, če ne bo čutila želje po dokazovanju in uspehih, potem se ne bo vrnila.

Najboljši slovenski atlet vseh časov Primož Kozmus je imel več kot enoletni tekmovalni premor, po katerem se je znova vrnil v svetovni vrh meta kladiva, tudi z odličji na največjih tekmah. Ob komentarju na sporočilo Tine Maze o njenem enoletnem premoru je dejal, da je pri odločitvi o vrnitvi pomembna želja po dokazovanju in uspehih. Vir: STA