Foto: STA/Stanko Gruden
Foto: STA/Stanko Gruden

Pa vseeno, z nastopom sem zadovoljna, zdaj pa se vračam v trenersko obleko. Pogovarjali smo se, da bi nastopila, Fabi me je prijavil ... A nisem vedela vse do konca. Tukaj sem tako kupila kimona, dobila zgolj eno številko za na hrbet in ko sem morala zamenjati belo za modro, so mi hitro odparali številko z enega ter jo našili na drugega. V kimonu sem kot pajac, saj mi je malo prevelia, a zmage sem res vesela.

To je zgodovinska kolajna, dobila bo posebno mesto, tako kot tudi olimpijski odličji. S kimoni smo malo improvizirali, ampak mislim, da je to ena zanimiva zgodba. Rekla sem si poskusi uživati, dobro sem se počutila, imela sem nekaj treme, mislila sem, da se bom izgubila na blazini, a je potem nekako šlo.

Slovenska judoistka Urška Žolnir, ki je osvojila dve olimpijski medalji, tudi zlato pred dvema letoma v Londonu, je bila na evropskem prvenstvu v dvojni vlogi. Najprej je bila trenerka, nato pa se je še pridružila reprezentančnim kolegicam v ekipni tekmi in osvojila bronasto odličje. Toda za medaljo pravi Žolnirjeva, da je njena zadnja v kimonu in se dokončno seli v trenerske vode. Vir: STA