Foto:
Foto:

O tem v zadnjem času veliko poslušam in slišim neumnosti. Češ da mu je treba dati dres s številko 10, kapetanski trak, mu dovoliti popolno svobodo in ne vem kaj še vse … Na kakšen način iz njega izvleči najboljše, smo pokazali v Mariboru.

Številne zamenjave trenerjev, ki so se dogajale v Palermu, seveda ne morejo blagodejno vplivati na stanje duha igralcev, ne ustrezajo jim, toda to so pač odločitve vodilnih mož. Največji problem pa je gotovo okolje, ki ga obkroža in ni navajeno na osvajanje lovorik. Ko je tako, se hitro izgubiš v povprečju, ta sivina te preprosto potegne s seboj. A da ne bo pomote. Palermo je odlična ekipa na visoki kakovostni ravni, toda če se zgodi nepričakovan poraz ali remi, se to kljub vsemu in vendarle hitro pozabi.

V velikih klubih vsak spodrsljaj pomeni psihološko vojno, in to seveda ustvarja pritisk, kar te dela boljšega, ambicioznega in ti hkrati vcepi zmagovalno miselnost. Ker se vseskozi boriš zase, za 'preživetje' v ekipi, hočeš oziroma moraš biti uspešen.

Zlatko Zahovič je v pogovoru za Ekipo spregovoril o Josipu Iličiću in očitkih predsednika Palerma Maurizia Zamparinija, da je Iličić sicer odličen nogometaš, a mu manjka osebnosti. Zahovič je prepričan, da je slovenski reprezentant sposoben zaigrati v enem največjih evropskih klubov. Kako iz Iličića izvleči največ, pa pravi Zahovič, da naj ostane skrivnost, a so v Mariboru to že dokazali. Vir: Ekipa.