Lewis Hamilton upa, da bo imel v Abu Dabiju veliko razlogov za veselje. Foto: EPA
Lewis Hamilton upa, da bo imel v Abu Dabiju veliko razlogov za veselje. Foto: EPA

Mislim, da so se tisti, ki lovijo zaostanek in naslov, deloma že sprijaznili z možnostjo, da ne postanejo svetovni prvaki, medtem ko je vodilnega predvsem strah, da pade pred zadnjo oviro.

Damon Hill
Damon Hill
Damon Hill (na fotografiji med kvalifikacijami na Hungarorignu leta 1997, ko je dirkal z arrowsem) se dobro zaveda, kaj mora storiti dirkač za osvojitev naziva najboljšega v formuli ena. Prvak je postal leta 1996, prejšnje leto je bil drugi. Še posebej boleč je bil konec sezone 1994, ko se mu je naslov prvaka izmuznil za pičlo točko. Foto: EPA


Ta ima pred zadnjo dirko sezone v Abu Dabiju 17 točk naskoka pred moštvenim kolegom in bi si svoj drugi naslov, ne glede na Rosbergovo uvrstitev, pridobil z uvrstitvijo na prvo ali drugo mesto. Hamilton dirka v zadnjih mesecih izjemno, od odstopa v Spa-Francorschampsu je na zadnjih šestih dirkah nanizal kar pet zmag.

VN Abu Dabija na TV SLO 3!
Sklepno dirko sezone v formuli ena, dirko za VN Abu Dabija, si boste lahko v neposrednem prenosu v nedeljo ob 14. uri izjemoma ogledali na TV Slovenija 3. Seveda bo prenos tudi na MMC-jevem portalu.

Prav zaradi tega je po Hillovem mnenju 29-letnik, ki je letos na najvišjo stopničko stopil desetkrat, pod veliko večjim pritiskom, saj Rosberg nima česa izgubiti, Hamilton pa tako rekoč vse. Za nameček Nemec letos nikoli ni bil slabši kot tretji, ko je Hamilton odstopil.

Pot do naslova je izjemno težka
"Vseeno mi je, kdo si in kako 'kul' misliš, da si. Pot do osvojitve naslova svetovnega prvaka je še vedno izjemno težka," je povedal Hill za Independent. Nadaljeval je: "V tovrstnih položajih je vedno težje dirkačem, ki vodijo v skupnem seštevku. Mislim, da so se tisti, ki lovijo zaostanek in naslov, deloma že sprijaznili z možnostjo, da ne postanejo svetovni prvaki, medtem ko je vodilnega predvsem strah, da pade pred zadnjo oviro." Položaj je primerjal z golfom. "V golfu poskušaš na največjih tekmovanjih zadržati prednost pred zadnjimi štirimi luknjami in kar naenkrat začneš preveč razmišljati. Če se ti uspe umiriti, super. Če zraven še uživaš, potem imaš večje možnosti za uspeh," je dejal.
Edina naloga v Abu Dabiju: postati prvak
Priprave na sklepno dirko sezone pri Mercedesu, ki si je sicer že pred časom zagotovil konstruktorski naslov, zagotovo potekajo nekoliko drugače kot na prejšnje dirke. "Pri Lewisu in Nicu se vse skupaj izniči. Edina naloga je osvojiti naslov dirkaškega prvaka. Če bo prišlo do okvare dirkalnika, nimaš kaj storiti. Grozno bi bilo, če Lewis ne bi postal prvak. Če ga ne osvoji, je to zato, ker ga je Mercedes pustil na cedilu," je še dodal in sklenil: "Pravilen pristop za zadnjo dirko je le misel na osvojitev naslova svetovnega prvaka. To dirko dobiš in si svetovni prvak. Vseeno si lahko privošči tudi manjši spodrsljaj, zato utegne biti vse še zelo zanimivo."

Mislim, da so se tisti, ki lovijo zaostanek in naslov, deloma že sprijaznili z možnostjo, da ne postanejo svetovni prvaki, medtem ko je vodilnega predvsem strah, da pade pred zadnjo oviro.

Damon Hill