Lewis Hamilton in Sebastian Vettel sta skupaj osvojila sedem naslovov svetovnega prvaka. Foto: Reuters
Lewis Hamilton in Sebastian Vettel sta skupaj osvojila sedem naslovov svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Razlika je znašala 77 tisočink v korist trikratnega svetovnega prvaka. Iz druge vrste bosta dirko za VN Bahrajna začela Sebastian Vettel in Kimi Räikkönen. Oba ferrarija sta najbrž pričakovala kaj več, saj sta bila najhitrejša na zadnjem prostem treningu. Na koncu pa sta oba zaostala več kot za pol sekunde.

Hamilton postavil rekord proge
"Za menoj niso ravno najboljši dnevi, zato sem vesel, da sem pristal na vrhu. Na srečo se mi je vse poklopilo v zadnjem krogu. Res je neverjetno," je bil navdušen Hamilton, ki je postavil sploh najhitrejši krog v zgodovini te dirke. "Ne morem verjeti, da je V6 hitrejši od časov V10. To kaže, da tehnologija ves čas napreduje," je še dodal.

Rosberg in Vettel čakata na nedeljo
"Nizal sem dobre kroge, hiter sem bil tudi v zadnjem poskusu, prepričan sem, da bom dobil kvalifikacije. A brez skrbi, na dirki bo dovolj priložnosti za zmago," se ni pretirano vznemirjal Nico Rosberg. "S prvim poskusom sem bil zadovoljen, z drugim pa ne. Ni koščka proge, kjer se vozilo ne bi dobro počutilo. Korak za korakom gremo v pravo smer. Dirka bo dolga in videli bomo, kaj se bo zgodilo," pa je povedal Vettel.

Vandoorne prehitel Buttona
Peto mesto je dosegel Daniel Ricciardo (Red Bull). Stoffel Vandoorne je prvič nastopil namesto Fernanda Alonsa, ki zaradi nesreče še ni smel tekmovati. Belgijec je nastopil solidno in osvojil 12. mesto ter prehitel Jensona Buttona, ki je bil 14.

Dirka za VN Bahrajna se bo začela v nedeljo ob 17.00.

Kvalifikacije/štartna mesta:       
 1. L. HAMILTON   Merced. 1:29,493
 2. N. ROSBERG    Mercedes  +0,077
 3. S. VETTEL     Ferrari    0,519
 4. K. RÄIKKÖNEN  Ferrari    0,751
 5. D. RICCIARDO  Red Bull   1,361
 6. V. BOTTAS     Williams   1,660
 7. F. MASSA      Williams   1,662
 8. N. HULKENBERG Force In.  2,217
 9. R. GROSJEAN   Haas             
10. M. VERSTAPPEN Toro Rosso