Lewis Hamilton je v sezoni 2013 zmagal na zgolj eni dirki formule ena, in sicer na dirki za VN Madžarske v Budimpešti. Foto: EPA
Lewis Hamilton je v sezoni 2013 zmagal na zgolj eni dirki formule ena, in sicer na dirki za VN Madžarske v Budimpešti. Foto: EPA


Avstrijsko moštvo milijarderja Dietricha Mateschitza je v sezoni 2013 nanizalo še četrti zaporedni dirkaški in konstruktorski naslov svetovnega prvaka. Hamilton, ki se je naslova v kraljici motošporta veselil leta 2008, si z Mercedesom v novi sezoni močno želi uspeti, predvsem pa želi biti bolj konkurenčen obema red bulloma.
Optimizem črpa iz sezone 2009
28-letni Britanec je prepričan, da bodo kljub novim predpisom z novimi motorji najboljša moštva še vedno pri vrhu, a karte med njimi se lahko zelo hitro premešajo. "Vesel sem, da se stvari v formuli ena ponastavijo, sicer bi lahko Red Bull osvojil šest, sedem zaporednih naslovov prvaka," je dejal Hamilton in nadaljeval: "Novosti me ne skrbijo, pravzaprav bo podobno kot v prejšnji sezoni. Še vedno bo potrebno močno varčevanje gum. Prav tako bo najverjetneje treba še bolj varčevati z gorivom, a to je nekaj, kar počnemo že dalj časa. Vse novosti bomo preizkusili v simulatorju in tam bomo videli, katerim bomo morali posvetiti največ pozornosti."
Hamilton optimizem črpa iz sezone 2009, za katero so spremenili predpise. "Sistem KERS je bila zelo enostavna novost. Dobro smo jo preučili v simulatorju in z McLarnom smo tedaj imeli najboljši KERS-paket v karavani formule ena, a žal smo imeli tudi nekoliko slabši dirkalnik," je še povedal in sklenil: "Upam, da se nam bo prihodnje leto pri Mercedesu vse poklopilo."