Lewis Hamilton je zadovoljen z delom moštva Mercedes, ne pa tudi s svojimi predstavami in dosežki v letošnji sezoni formule ena. Foto: EPA
Lewis Hamilton je zadovoljen z delom moštva Mercedes, ne pa tudi s svojimi predstavami in dosežki v letošnji sezoni formule ena. Foto: EPA
Lewis Hamilton
Hamilton je v vsaki sezoni do zdaj z McLarnom slavil vsaj dvakrat. Nazadnje je s 'srebrno puščico' zmagal lani na dirki za VN ZDA v Austinu. Britanec upa, da mu bo uspeh uspelo ponoviti tudi letos. Foto: EPA
Krstna zmaga Hamiltona pri Mercedesu


Britanec, sicer svetovni prvak iz leta 2008, je letos vknjižil zgolj eno zmago (VN Madžarske), v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo v formuli ena pa trenutno zaseda 4. mesto in za vodilnim novim starim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom zaostaja za megalomanskih 172 točk.
28-letnik iz grofije Hertfordshire je do zdaj v vsaki sezoni formule ena od leta 2007 dalje vknjižil vsaj dve zmagi, letos na drugo še čaka. Še vedno ima priložnost, da niz vsaj dveh zmag v posamični sezoni nadaljuje, a ob sijajni Vettlovi formi na novo zmagoslavje skoraj ne gre pričakovati.
Britanec zadovoljen z Mercedesom
"Če potegnem črto pod dozdajšnje nastope v letošnji sezoni, vsekakor ne morem biti zadovoljen," je dejal Hamilton, ki je zadnjo dirko za VN Abu Dabija končal na 7. mestu. "Toda zadovoljen sem z moštvom, njegovim delom in z vsem, kar mu je uspelo doseči. Trdo delo pri razvoju dirkalnika je zares impresivno. Letos so se res izkazali, a iz neznanega razloga, morda tudi zato, ker se še navajam na nov dirkalnik, se ni vse izšlo po načrtih," je dodal Hamilton, ki je vso kariero dirkal za McLaren, od začetka letošnje sezone pa je član Mercedesa. Prestop k nemški ekipi je bil po letošnjih predstavah obeh moštev sodeč prava odločitev, saj je za zdaj najvišja McLarnova uvrstitev 5. mesto.
Pozimi ga čaka veliko dela
Prejšnji konec tedna je bil Hamilton na kvalifikacijah v Jas Marini zelo hiter, obetal se mu je štart iz prve vrste, a je nato storil napako, ki mu je, kot pravi, onemogočila boljše možnosti za višjo uvrstitev na nedeljski dirki. "V kvalifikacijah sem bil zelo hiter, pol sekunde sem bil hitrejši od svojega prejšnjega najhitrejšega kroga, nato pa sem storil napako. Če je ne bi storil, bi 100-odstotno dirko začel iz prve vrste in morda bi se potem vse razpletlo drugače," je priznal Hamilton.
Odlični dirkač je še zagotovil, da bo čez zimo storil vse, da bo v prihodnji sezoni z Mercedesom še močnejši. "Pozimi bomo delali na dirkalniku in gumah. Upam, da mi bo prihodnje leto lažje dirkati," je sklenil.

Krstna zmaga Hamiltona pri Mercedesu