Mercedes se je po testiranjih veselil zmage v Monte Carlu. Foto: EPA
Mercedes se je po testiranjih veselil zmage v Monte Carlu. Foto: EPA

V četrtek je v Parizu potekalo sedemurno zaslišanje, v katerem je moral Mercedes pojasniti, zakaj je moštvo maja v Barceloni opravilo tridnevno testiranje.

Fia se je zdaj odločila, da se Mercedes ne sme udeležiti julijskega testiranja mlajših voznikov, hkrati pa je ekipi izrekla še ukor. Mercedes jo je tako dobro odnesel, saj bi ga v najslabšem primeru lahko tudi izključili iz svetovnega prvenstva. Stroške sojenja so si v treh enakovrednih delih razdelili FIA, Mercedes in Pirelli, ki je ekipi zagotovil pnevmatike.

"Fia želi, da bi se ekipe na tem primeru in njegovih posledicah nekaj naučile. Obenem bomo poskrbeli, da bodo v prihodnje nadzor pri takšnih dogodkih strožji," je v pojasnilu zapisala krovna avtomobilistična organizacija.

Marko: Težko bomo zaprli Pandorino skrinjico
Precej nezadovoljni pa so bili z odločitvijo pri konkurentih v prvenstvu formule 1 Red Bullu in Ferrariju, ki sta se tudi pritožila, ker sta menila, da je nemška ekipa s testiranji pridobila nepošteno prednost pred tekmeci. "Ker so ostali brez kazni, bodo vse prihodnje teoretične razprave o zmanjševanju stroškov brez vrednosti. Odprli smo Pandorino skrinjico, ki jo bomo težko spet zaprli," je o razpletu afere menil direktor Red Bulla Helmut Marko.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 30. junija v Silverstonu.