Nika Miheliča je navdušil Vettlov odnos do dela. Foto: RTV SLO
Nika Miheliča je navdušil Vettlov odnos do dela. Foto: RTV SLO
Miran Ališič
Miran Ališič meni, da je bil Michael Schumacher v primerjavi s Vettlom ob naslovih medijsko bolj izpostavljen. Foto: MMC RTV SLO

Strokovni komentator Niko Mihelič je o Vettlu povedal: "V drugi polovici sezone me je prijetno presenetil predvsem zaradi svojega fenomenalnega odnosa do dela. Ko so tekmeci videli, da se voz pelje v smer Salzburga, so se bolj začeli ukvarjati z avtomobili za novo sezono. Spremembe, ki nas čakajo, bodo bistveno vse spremenile."

Urednik športnega programa na Valu 202 Igor Tominec je v Športnem popoldnevu gostil Nika Miheliča in Mirana Ališiča. Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora. Med drugim boste slišali, kako je Vettel proslavljal vse naslove in kako se je spremenil zvok motorja.


Trenutek, ko je Red Bull pobegnil

Ališič je odločilni trenutek sezone videl v pnevmatikah: "Letos je šlo predvsem za gume. Od trenutka, ko se se od eksplozij gum v Silverstonu vrnili na lanske gume, je ta sprememba mnogo bolj ustrezala Red Bullu, ki je bil že v tistem trenutku za malenkost boljši od drugih. Zaradi tega je veliko pridobil Sauber, veliko je izgubila Force India."

Webber prilepljen na asfalt
Mihelič po novem uspehu postavlja Vettla zelo visoko: "Jaz imam svojo lestvico v odstotkih. Vettel je pri 100 odstotkih, tam, kjer so bili Senna, Prost in druga zveneča imena. Potem pa imamo raven Bergerja, Webbra in preostalih, to je velika večina. Letos mi bo v spominu najbolj ostal štart zadnje dirke. Vettel je že bil svetovni prvak, a je vseeno dirkal na polno, prehitel Rosberga. Webber je dirko začel z najboljšega položaja, a njegov avto se vedno premakne, kot da bi bil prilepljen na asfalt. To je lastnost fenomenalnih, najboljših dirkačev."

Vettel bo potreboval še kakšen naslov
Ališič je poudaril, da bo pri končni oceni Vettla pomembno še nekaj: "Za končni uspeh, za zgodovino bo moral osvojiti kakšen naslov svetovnega prvaka še v kakšnem drugem moštvu."