Kimi Räikkönen je v letošnji sezoni zmagal zgolj enkrat - na uvodni dirki sezone v Melbournu. Na naslednjih osmih dirkah je sicer kar petkrat osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Kimi Räikkönen je v letošnji sezoni zmagal zgolj enkrat - na uvodni dirki sezone v Melbournu. Na naslednjih osmih dirkah je sicer kar petkrat osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel drvi četrtemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka naproti. Foto: EPA


Na zadnji dirki pred poletnim premorom je Räikkönen osvojil drugo mesto, na odru za zmagovalce je na najnižjo stopničko stopil še Vettel, s čimer je Finec zaostanek za vodilnim Nemcem v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo zmanjšal zgolj za tri točke. Svetovni prvak iz leta 2007 je prepričan, da bo zaostanek lahko izničil z doseganjem zmag.
Druga mesta navržejo premalo točk
"V skupnem seštevku sem znova tik pod vrhom, kar je vsekakor dobro izhodišče pred nadaljevanjem sezone. Na Madžarskem sem se uvrstil pred Sebastiana Vettla, s čimer sem seveda osvojil nekaj več točk kot on. Toda če ga želim premagati v boju za naslov prvaka, bom moral začeti zmagovati," je dejal Räikkönen in opozoril: "Če bomo še naprej osvajali druga mesta, kot smo jih letos že večkrat, najverjetneje ne bomo osvojili dovolj točk za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Vseeno nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo."
Za zmago je najbolje začeti iz ospredja
Lotus je letos sestavil zelo soliden dirkalnik, ki Fincu na dirkah dobro služi, v kvalifikacijah pa ga je že večkrat pustil na cedilu. "Več kot očitno si delo na nedeljskih dirkah otežujem s slabšim izidom v sobotnih kvalifikacijah. Kljub vsemu imamo zelo dober dirkalnik, ki se na dirkah obnese. Velik izziv nam zdaj predstavljajo nekoliko spremenjene gume, ki jih moramo natančno preučiti in ugotoviti, kako jih lahko kar najbolj izkoristimo. V Budimpešti smo napredovali, zato dirka v Spa-Francorschampsu ne bi smela povzročati preveč težav. Za zmago je vedno najbolje dirko začeti iz ospredja," je še dejal 33-letnik iz Espaa.