Kimi Räikkönen navijače opozarja, da je še prezgodaj govoriti o favoritih za letošnji naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Kimi Räikkönen navijače opozarja, da je še prezgodaj govoriti o favoritih za letošnji naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Kimi Räikkönen zmagovalec Melbourna

Räikkönen je s tvegano taktiko in postankom manj od svojih najbližjih zasledovalcev prvi prečkal ciljno črto v Albert Parku, s čimer je izenačil karierni izkupiček (20 zmag) svojega rojaka in dvakratnega svetovnega prvaka Miko Häkkinena.

Za naslov prvaka potrebno veliko več
"Občutek je fantastičen, a to je bila zgolj ena dirka. Po tej zmagi v moštvu ne bomo spremenili ciljev, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Seveda smo zelo zadovoljni s prvo zmago, a za osvojitev naslova svetovnega prvaka je potrebno še veliko več," na realnih tleh ostaja Finec, ki se je naslova svetovnega prvaka že veselil leta 2007 s Ferrarijem.

Realna slika po dveh ali treh dirkah
Finec je bil z dirkalnikom (Lotus) v Avstraliji zelo zadovoljen. Zdaj upa, da se bo ta dobro odrezal tudi to nedeljo, ko je na sporedu dirka za VN Malezije. "V Maleziji bo vse drugače, predvsem bo bolj vroče. Težko je reči, kako se bo dirkalnik odrezal v takšnih pogojih. Mislim, da bomo morali odpeljati dve ali tri dirke, da bomo vedeli prve zametke realne slike letošnje sezone," je še dodal 33-letnik in sklenil: "V Maleziji bo zagotovo v nekem trenutku začelo deževati. Razmere bodo precej drugačne. V lanski sezoni se je naš dirkalnik ob visokih temperaturah dobro odrezal in upam, da bo tako tudi letos."

Kimi Räikkönen zmagovalec Melbourna