Nico Rosberg za zdaj še ni zaskrbljen nad rezultati v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Nico Rosberg za zdaj še ni zaskrbljen nad rezultati v letošnji sezoni. Foto: Reuters

Hamilton z lahkoto nadzira potek dirk. Na začetku dirka počasneje, nato pa pospeši. Z enakim dirkalnikom ne moreš storiti kaj bistveno drugačnega.

Nico Rosberg
Lewis Hamilton in Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen je v Manami za 3 sekunde in dobre 3 desetinke zaostal za Lewisom Hamiltonom. Foto: Reuters

Rosbergu v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Za zdaj mu še ni uspelo premagati moštvenega kolega in svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, za nameček pa mu ogromno preglavic povzročata tudi ferrarija, Sebastian Vettel in Kimi Räikkönen.

Po štirih dirkah Nemec v dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo v kraljici motošporta zaseda drugo mesto, za vodilnim Hamiltonom zaostaja za 27 točk, kar pa ga za zdaj še ne skrbi. "Z enim očesom spremljam lestvico, na katero pa za zdaj še nisem povsem osredotočen," je dejal.

Ferrari se je izkazal z boljšo taktiko
Sin Kekeja Rosberga je letos nanizal po dve drugi in po dve tretji mesti, medtem ko je Hamilton dobil vse dirke, z izjemo VN Malezije, kjer je presenetil Vettel. "Hamilton z lahkoto nadzira potek dirk. Na začetku dirka počasneje, nato pa pospeši. Z enakim dirkalnikom ne moreš storiti kaj bistveno drugačnega," je povedal za nemški Auto, Motor und Sport. Na zadnji dirki v Bahrajnu je imel polne roke dela, Vettla je moral vseskozi prehitevati, a je na koncu vseeno izgubil boj s ferrarijem, ko ga je po težavah z zavorami ugnal Räikkönen. Ferrari se je še enkrat izkazal z boljšo taktiko, Vettel je pred Rosberga dvakrat smuknil ob postanku. "Ko sem Vettla prehitel enkrat, je bilo v redu, potem pa je bilo že malce neumno, ker sem ga moral prehiteti še drugič," je priznal Rosberg.

Kimi le tri sekunde za Lewisom
Ferrarijevi postanki so bili za približno pol sekunde hitrejši, kar je v športu, kjer odločajo tisočinke sekunde, ogromno. "En razlog je, da je moj glavni mehanik odletel domov. Gre za zelo pomemben člen ekipe. Odsotnost tako pomembne osebe je težko nadomestiti," je dejal 29-letnik iz Wiesbadna, ki je sicer tudi nekoliko zaskrbljen nad odlično Ferrarijevo formo v letošnji sezoni. "Nekoliko smo bili sicer zaskrbljeni, a smo se na vse skupaj dobro odzvali. V petek pred dirko v Manami je bil ferrari celo hitrejši, na dirki smo bili hitrejši mi. Vsekakor se razlika manjša. Kimi je ciljno črto prečkal le tri sekunde za Hamiltonom, to moramo popraviti," je sklenil.

Hamilton z lahkoto nadzira potek dirk. Na začetku dirka počasneje, nato pa pospeši. Z enakim dirkalnikom ne moreš storiti kaj bistveno drugačnega.

Nico Rosberg