Sebastian Vettel nadvse uživa v dirkanju na dirkališču v Suzuki, kjer je slavil že trikrat. Foto: EPA
Sebastian Vettel nadvse uživa v dirkanju na dirkališču v Suzuki, kjer je slavil že trikrat. Foto: EPA

V prvih petih ovinkih pelješ skozi šikane s hitrostjo 240 km/h, vselej na robu zmogljivosti. Centrifugalno silo občutiš v obe smeri. Poleg tega te zaradi visokih robnikov precej premetava in vrat ob tem trpi kot hudič.

Sebastian Vettel
Fernando Alonso
Lansko dirko v Suzuki je Fernando Alonso (na fotografiji), vodilni v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo v formuli ena, s predrto gumo končal že takoj po štartu in tako izgubil dragocene, morda celo ključne točke v boju za naslov svetovnega prvaka - prvega po letu 2006. Foto: EPA
Mario Andretti
Krstno dirko za VN Japonske, ki je štela za svetovno prvenstvo v formuli ena, je leta 1976 dobil ameriški dirkač Mario Andretti (na fotografiji). Foto: EPA
Michael Schumacher
Največ zmag na dirkah za VN Japonske je zbral Michael Schumacher, ki je na Japonskem šestkrat stopil na najvišjo stopničko. Nazadnje se je zmage v Suzuki veselil leta 2004 (na fotografiji). Družbo sta mu na odru za zmagovalce delala brat Ralf Schumacher (BMW-Williams) in Jenson Button (BAR-Honda). Foto: EPA

Če se kadar koli na progi dotakneš trave, te bo zabrisalo v zaščitno ogrado, zato je to vsekakor precej zahtevnejša proga v smislu pozornosti in natančnosti ob vsakem zavoju. To je proga, kjer moraš razmišljati vnaprej.

Lewis Hamilton
Ferrari
Vozniki F1 na Japonskem radi dirkajo tudi zaradi navijačev, ki slovijo kot eni izmed najbolj strastnih in zvestih. Foto: EPA


Po 14 dirkah na vrhu skupnega seštevka za svetovno prvenstvo formule ena vodi Sebastian Vettel (272 točk), ki ima pred drugouvrščenim Fernandom Alonsom 77 točk naskoka, tretjeuvrščeni Kimi Räikkönen za Nemcem zaostaja že za 105 točk. Na četrtem mestu je Lewis Hamilton (161 točk).

Vabljeni k ogledu reportaž!
Spodaj si lahko ogledate reportaži z dirk za VN Japonske iz sezon 2009, 2010 in 2012.
Opomba: Če se vam posnetek ne predvaja, kliknite na oranžna kvadratka v desnem zgornjem kotu posameznega videa. S klikom boste preusmerjeni na avdiovideosekcijo našega portala.

Največ zmag (6) na dirkah za VN Japonske je zbral Michael Schumacher, ki je slavil v letih 1995, 1997, 2000, 2001, 2002 in 2004. Na drugem mestu po uspešnosti je s tremi zmagami Vettel, ki je na najvišjo stopničko v Suzuki stopil trikrat (2009, 2010 in 2012). Med konstruktorji je največ zmag dosegel McLaren (9), sledijo mu Ferrari (7), Benetton, Williams in Red Bull (vsi po 3).
Vettel uživa ob dirkanju skozi šikane
Aktualni svetovni prvak Vettel si lahko ob ugodnem razpletu (v primeru zmage in Alonsovo slabšo uvrstitvijo od 7. mesta) že zagotovi četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka. "Suzuka je moja najljubša proga! To je ena najlepših prog poleg Nürburgringa in Guie v Macauu. Sanjsko je peljati po njej," se konca tedna veseli Heppenheimčan. Dodal je: "V prvih petih ovinkih pelješ skozi šikane s hitrostjo 240 km/h, vselej na robu zmogljivosti. Centrifugalno silo občutiš v obe smeri. Poleg tega te zaradi visokih robnikov precej premetava in vrat ob tem trpi kot hudič." Vettel bo na Japonskem lovil že 35. zmago v karieri, s čimer bi se tretjeuvrščenemu legendarnemu Ayrtonu Senni na večni lestvici približal že na vsega šest zmag zaostanka (41). Deset zmag več od Brazilca je zbral drugouvrščeni Francoz Alain Prost. Na vrhu lestvice z 91 zmagami sameva Schumacher.
Če se dotakneš trave, zletiš v ogrado
"V Suzuki imamo enega redkih dirkališč v formuli ena, ki ima pristnost 'stare šole'. Prvič sem na njem dirkal leta 2009. Traja kar nekaj časa, da skozi leta razviješ hitrost, saj je proga izjemno hitro pretočna. Če se kadar koli na progi dotakneš trave, te bo zabrisalo v zaščitno ogrado, zato je to vsekakor precej zahtevnejša proga v smislu pozornosti in natančnosti ob vsakem zavoju. To je proga, kjer moraš razmišljati vnaprej," se dirke veseli Hamilton, ki je med tednom dvignil nekaj prahu z izjavami o Vettlu in nezanimivosti formule ena. Britanec je svoje izjave na Twitterju kmalu zatem obrazložil in med drugim zapisal: "Seb je super šampion! Ne samo to, je tudi velik človek, ki je zelo ponižen in ima velik smisel za humor. Zasluži si vse, kar mu pripada."
Ena najstarejših prog v formuli ena
Progo v Suzuki je leta 1962 zasnoval nizozemski arhitekt John Hugenholts. Je ena najstarejših prog na koledarju formule ena, sprva so jo uporabljali kot testno progo pri japonskem avtomobilskem velikanu Honda. Skozi leta so jo večkrat nadgradili, do danes so na njej izpeljali 28 dirk za svetovno prvenstvo formule ena, v zadnjih 25 letih le dvakrat dirka za VN Japonske ni potekala v Suzuki, in sicer v letih 2007 in 2008, ko so dirki izpeljali v Fudžiju. V Suzuki je ena redkih prog na svetu, ki je v obliki številke osem, vsebuje 17 zavojev - 9 desnih in 8 levih. En krog je dolg 5,807 km, v nedeljo jih bodo morali dirkači odpeljati 53 (307,573 km). Najhitrejšega je leta 2005 z McLarnom odpeljal Räikkönen (1:31,540).
Krstno dirko dobil Američan Andretti
Prvo dirko za vN Japonske, ki je štela za svetovno prvenstvo v formuli ena, so izpeljali 24. oktobra 1976 v Fudžiju. Tedaj so morali dirkači odpeljali 73 krogov po 4,359 km. Zmagal je Američan Mario Andretti (Lotus-Ford), ki je s progo opravil v 1:43:58,86. S krogom zaostanka sta se na oder za zmagovalce uvrstila še odlični Francoz Patrick Depailler (Tyrrell-Ford), ki je dirko začel s 13. mesta, in Britanec James Hunt (McLaren-Ford), ki je v skupnem seštevku na vrhu zamenjal vodilnega Avstrijca Nikija Laudo. Ta je dirko končal že v 2. krogu.
Vettel lani izkoristil smolo Alonsa
Lani je na dirki za VN Japonske v Suzuki slavil Vettel, ki je izkoristil zgodnji odstop Alonsa (ta je s proge s predrto gumo zletel že v drugem ovinku) in se mu v skupnem seštevku približal na samo štiri točke zaostanka. Nemec je že v kvalifikacijah dokazal, da ima zelo hiter dirkalnik, na dirki je imel v sončnem vremenu odprto pot do zmage, vodstva ni izgubil niti ob zamenjavi gum. Na polovici preizkušnje je imel že deset sekund prednosti pred Felipejem Masso (Ferrari), ki je bil na koncu tudi drugi. Tretje mesto je na veselje domačih navijačev osvojil Kamui Kobajaši (Sauber), kar so bile, tako kot pri Massi, njegove prve stopničke v sezoni. "Dobro sem štartal, za mano pa se je dogajalo marsikaj in kmalu sem videl, da v dirki ni več Alonsa, tako da mi je bilo lažje," je po dirki dejal Vettel.

Stavnica za VN Japonske:
1.
Sebastian Vettel (1,50)
2. Lewis Hamilton (7,50)
3. Kimi Räikkönen (10,00)
4. Fernando Alonso (11,00)
5. Mark Webber (12,00)
6. Nico Rosberg (17,00)
7. Romain Grosjean (19,00)
8. Felipe Massa (81,00)
9. Jenson Button (101,00)
10. Sergio Perez (251,00)

Dirkači bodo na Japonskem v petek ob 3.00 opravili prvi prosti trening, drugega bodo začeli štiri ure pozneje (MMC TV). V soboto se bo tretji prosti trening začel ob 4. uri, ob 7. uri se bodo začele kvalifikacije s prenosom na TVS 2 in na MMC-jevem portalu. Dirko si boste lahko v neposrednem prenosu na našem portalu in na TVS 2 ogledali v nedeljo ob 8.00.

Dirka za VN Japonske, Suzuka
Petek ob 3.00:
PRVI PROSTI TRENING
Ob 7.00 (prenos na MMC TV):
DRUGI PROSTI TRENING

Sobota ob 4.00:
TRETJI PROSTI TRENING
Ob 7.00 (prenos na TVS 2/MMC):
KVALIFIKACIJE

Nedelja ob 8.00 (prenos na TVS 2/MMC):
DIRKA

V prvih petih ovinkih pelješ skozi šikane s hitrostjo 240 km/h, vselej na robu zmogljivosti. Centrifugalno silo občutiš v obe smeri. Poleg tega te zaradi visokih robnikov precej premetava in vrat ob tem trpi kot hudič.

Sebastian Vettel

Če se kadar koli na progi dotakneš trave, te bo zabrisalo v zaščitno ogrado, zato je to vsekakor precej zahtevnejša proga v smislu pozornosti in natančnosti ob vsakem zavoju. To je proga, kjer moraš razmišljati vnaprej.

Lewis Hamilton
Vettel lahko v Suzuki že postane prvak
Vettel si boljšega scenarija ne bi mogel zamisliti
Slavje Red Bulla na Japonskem
Vettel z zmago v Suzuki zarezal v Buttonovo prednost
Vettel lahko v Suzuki že postane prvak
Vettel si boljšega scenarija ne bi mogel zamisliti
Slavje Red Bulla na Japonskem
Vettel z zmago v Suzuki zarezal v Buttonovo prednost