Foto:
Foto:

Zaradi pričakovanih zastojev naj prebivalci Ljubljane za obisk Žal uporabijo javni prevoz.

Do Žal je mogoče priti po Linhartovi, Pokopališki in Savski cesti. Z Žal promet poteka enosmerno po Kranjčevi ulici proti Vojkovi cesti, po Tomačevski cesti proti obvoznici in po Flajšmanovi ulici proti Šmartinski cesti. Dvosmerno poteka po Linhartovi, Savski in Pokopališki cesti.

Parkiranje je urejeno na urejenih parkiriščih pri Novih Žalah, pri cerkvi sv. Križa, na Plečnikovih Žalah, ob zahodni strani Tomačevske ceste, ob Kranjčevi ulici in na levem pasu servisne ceste od rondoja Žale do Tomačevske ceste.

Dodatni avtobusi v Mariboru
V Mariboru bo do 20.00 za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico, na vozišču Prečne med hitro cesto in Cesto XIV. divizije pa ustavljajo tudi dodatni avtobusi.

Parkiranje osebnih vozil je dovoljeno ob Osojnikovi, Prečni (pri Osnovni šoli Borcev za severno mejo), Kosovelovi ulici in ob hitri cesti ter na javni prometni površini ob ulici Borcev za severno mejo in na zahodni strani vozišča Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Ulico bratov Greifov. Vozijo tudi dodatni avtobusi.

Prometni režim na območju pokopališča Dobrava se pred praznikom in na dan praznika ne bo spreminjal. Do avtobusnega obračališča vozijo dodatni avtobusi, avtobusi na progi Maribor-Ptuj pa ustavljajo tudi na postajališčih ob Ptujski cesti oz. pri odcepu proti pokopališču Dobrava.

Pri pokopališču Gorca v Malečniku je spremenjen prometni režim v ponedeljek od 11.00 in 19.00. Na delu ceste med križiščem v Malečniku in križiščem v Hrenci je uveden enosmerni promet, dovoljena pa je vožnja v smeri proti Hrenci.