Matej Hočevar bo tudi v naslednji sezoni igral v Tivoliju. Foto: Gašper Repina
Matej Hočevar bo tudi v naslednji sezoni igral v Tivoliju. Foto: Gašper Repina

"Štiriindvajsetletni ofenzivni branilec prihaja iz športne družine. Gre za odličnega in hitrega drsalca, ki po potrebi lahko igra tudi na položaju krila. Velik vpliv nanj je imel njegov starejši brat Peter Ratchuk, ki se je prav tako profesionalno ukvarjal s hokejem in je v lanski sezoni nastopal v Ligi Ebel za celovški Kac," so o novi pridobitvi zapisali Ljubljančani na svoji spletni strani.

Kot 42. ga je izbrala Philadelphia
Ratchuka je na naboru Lige NHL leta 2006 pod zaporedno številko 42 izbralo moštvo Philadelphia Flyers. Povabljen je bil tudi na treningkamp Philadelphie, kjer pa na koncu ni bil med dvema srečnežema, ki sta si zagotovila ligaško mesto v obrambi letalcev. V pretekli sezoni se je selil med ligama AHL in ECHL.

S Florido Everblades osvojil Ligo ECHL
Pred sezono je podpisal pogodbo z ekipo Elmira Jackals v ECHL-u, med sezono 12 tekem odigral za ekipi Syracuse Crunch in Binghamton Senators v AHL-u, nato pa se je januarja preselil k moštvu Florida Everblades, kjer je sezono končal z osvojitvijo pokala Kelly Cup za zmagovalca lige ECHL, prvega v zgodovini kluba.

Podaljšala Hočevar in Groznik
Zeleno-beli dres bo še naprej nosil reprezentančni napadalec Matej Hočevar, ki je že štirikrat osvojil naslov državnega prvaka z Olimpijo. Podpisal je enoletno pogodbo. V Ligi EBEL je odigral 233 tekem. V lanski sezoni je na 45 tekmah dosegel 20 točk (9+11).

Za dve leti je pogodbo podaljšal branilec Bošjan Groznik.