Kapetan Aleš Mušič in soigralci so prvič v letošnji sezoni izgubili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kapetan Aleš Mušič in soigralci so prvič v letošnji sezoni izgubili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prvo tekmo v sredo v Tivoliju so zeleno-beli dobili s 6:3. Srečanje na Bledu bi moralo biti v okviru Poletne lige Rudi Hiti, a so Jeseničani odpovedali nastop.

Američani so povedli v 9. minuti, ko je Tomaža Trelca ukanil Easton Powers. Nick Miglio je z igralcem manj povišal na 0:2 na začetku druge tretjine. Ob prednosti igralca več so zmaji uspeli znižati, Matt White je zadel po podaji Marvina Degona, ki je prvič oblekel dres Olimpije. V zadnji minuti je Trelc zapustil vrata, Dwyer pa je zatresel prazno mrežo.

Šijan podpisal pogodbo
Hrvaški reprezentant Ivan Šijan je z zmaji podpisal enoletno pogodbo. 24-letni branilec je bil vso kariero član Medveščaka. V Tivoli je prišel na preizkušnjo ob začetku ledenih priprav. Z zagnanostjo na treningih je hitro opozoril nase. Trener Fabian Dahlem mu je na vseh treh pripravljalnih tekmah zaupal vidno vlogo.

"V Ljubljani se počutim odlično in kot da sem doma. Po Medveščaku sem si želel zaigrati za Olimpijo in nastopiti v Ligi Ebel, ki jo dobro poznam že iz Zagreba. Vse skupaj ne bi moglo biti boljše," je pojasnil Šijan.

Prijateljska tekma, Bled:
TELEMACH OLIMPIJA - UTICA COLLEGE
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
100; White 43.; Powers 9., Miglio 41., Dwyer 60.