Chicagov junak Jonathan Toews sprejema nagrado za zmago v konferenci. Foto: Reuters
Chicagov junak Jonathan Toews sprejema nagrado za zmago v konferenci. Foto: Reuters

Blackhawksi so vodili že s 4:0, v prvi tretjini je dva gola dosegel Jonathan Toews, svoje je pristavil še Corey Crawford, ki je ukrotil 35 strelov. Patrick Kane se je trikrat vpisal med podajalce.

Veliko dela še pred njimi
"No, naredili nismo še nič. Seveda je uvrstitev v finale pomemben korak, sploh v primerjavi z lanskim letom. Lanska izkušnja nas je veliko naučila in zdaj smo res v dobrem položaju," je bil miren Kane.

"Nikoli nismo nehali verjeti vase. V rednem delu sezone smo slišali veliko kritik na svoj račun, zdaj smo pokazali, iz kakšnega testa smo," je poudaril njegov soigralec Patrick Sharp.

Lov na tretji naslov v šestih letih
Anaheim je še tretje leto zapored v končnici izgubil sedmo tekmo na svojem ledu. Lani je bil usoden Los Angeles, ki je nato tudi osvojil naslov prvaka. "Ah, spet se je zgodila ena od teh stvari, ki jih ne znamo razložiti. Vsa leta čutimo, da smo tako blizu preboju v finale, a nam to nikakor ne uspe. Tega res ne znamo razložiti, pred naslednjo sezono moramo najti odgovor," je črni niz sedmih tekem komentiral branilec Cam Fowler.

Lov na tretji naslov v šestih letih
Chicago se je v zadnjih šestih sezonah še tretjič uvrstil v finale. V prejšnjih dveh primerih (2010, 2013) je tudi dvignil Stanleyjev pokal. Prvo tekmo finala bo v noči na četrtek gostila Tampa Bay.

Liga NHL, končnica, zahod, finale:
Anaheim - CHICAGO - 3:4
3:5 (0:2, 1:2, 2:1)
Kesler 39., Perry 52., Beleskey 60.; Toews 3., 12., Saad 22., Hossa 34., Seabrook 54.
Obrambe: Andersen 21; Crawford 35.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na štiri zmage.