Jarret Stoll je v Ligi NHL na 792 tekmah rednega dela zbral 379 točk (140 golov in 239 podaj). Foto: Reuters
Jarret Stoll je v Ligi NHL na 792 tekmah rednega dela zbral 379 točk (140 golov in 239 podaj). Foto: Reuters

32-letni Kanadčan se je po koncu sezone, Kraljem se namreč ni uspelo prebiti v končnico, zabaval v Las Vegasu, policija pa ga je v petek popoldne aretirala v znamenitem hotelu MGM.

"Poznamo policijsko poročilo. Naš klub je zaskrbljen in je začel notranjo preiskavo. Zbirali bomo dejstva in do preklica ne bomo komentirali zadeve," so se v izjavi za javnost odzvali pri Los Angelesu.

Stoll v vlogi centra igra za Kralje že vse od sezone 2008/2009, z njimi je tudi osvojil dva naslova prvaka (2012, 2014). Dosedanjemu tretjemu centru Kraljev se pogodba izteče 1. julija, ko bi postal prosti igralec. Sam Stoll je napovedoval, da je pripravljen sprejeti manjšo plačo in manjšo vlogo v moštvu.

Vojnovu grozi neslaven konec zgodbe v LA-ju
To ni prvi hokejist Los Angelesa, ki je imel v letošnji sezoni težave z zakonom. Odlični ruski branilec Slava Vojnov ni smel igrati vse od konca oktobra lani, ker je bil obtožen družinskega nasilja nad svojo partnerko. Proces proti Vojnovu je po prestavitvah začel šele marca in se bo nadaljeval šele maja. V primeru obsodbe bo pogodba med klubom in Vojnovim razdrta. Kralji sicer upajo, da bo mesto 2. branilca zapolnil Slovak Andrej Sekera, ki je okrepil klub ob prestopnem roku in možnost, da postane prosti igralec.