Rafael Intranuovo je sprožil prvi torpedo v ladjo KAC-a, Andrej Tavželj pa se je v obrambi bojeval kot lev. Foto: RTV SLO
Rafael Intranuovo je sprožil prvi torpedo v ladjo KAC-a, Andrej Tavželj pa se je v obrambi bojeval kot lev. Foto: RTV SLO
Cameron Severson
Cameron Severson je zadel za 2:1 ... Foto: Iztok Novak
Derek Bekar
... a je Derek Bekar kmalu izničil vodstvo. Foto: Iztok Novak
Zmaji še drugič pomalicali KAC
Jeseničani izenačili proti Linzu

Celovčane je v 31. minuti načel Ralph Intranuovo, ki je ob igralcu več ustrelil skoraj z modre črte, kakšen meter od ograde, in presenetil Andrewa Vernerja. Vratar Celovčanov je z "lovilko" zgrešil plošček, ki je končal v njegovem levem spodnjem kotu.

Štiri minute pozneje je bil Tivoli znova na nogah. Podal je Todd Elik, Brendan Yarema pa je silovito sprožil pod prečko.

Celovčani zadnjih pet minut brez vratarja
V zadnji tretjini je sledilo pričakovano obleganje Olimpijinih vrat, v katerih je znova blestel Alex Westlund. Napade Avstrijcev je presekal Elik (51.) z mojstrskim golom med noge Vernerju, ko so imeli zmaji igralca več. KAC je v zadnjih pet minutah zaigral na vse ali nič, brez vratarja v golu, kar je dobro minuto pred koncem kaznoval Brian Felsner z zadetkom v prazna vrata. Razmerje strelov je bilo v korist gostov (31:30).

Slab začetek, dobro nadaljevanje
Jeseničani so že v 2. minuti doživeli hladen tuš, saj je Philipp Lukas izkoristil številčno prednost ob izključitvi Andreja Hebarja in z dobrega metra s strelom pod prečko ugnal Roberta Kristana. Železarji so kmalu vrnili udarec, in to z igralcem manj! Izključen je bil Conny Strömberg, Paul Healey pa je po levi strani prodrl pred Jürgena Penkerja in mu poslal plošček med nogami. Po zadetku so Jeseničani prevzeli pobudo, a si smrtne priložnosti niso priigrali. Razmerje strelov je bilo 16:9 v njihovo korist, znova pa so slabo izkoristili številčno premoč (štirikrat neuspešno).

Dva zadetka v 17 sekundah
Začetek druge tretjine je bil skoraj enak prvemu. Gostje so vnovič povedli v 23. minuti, ko je Cameron Severson pridrsal izza jeseniških vrat, obšel Kristana, nato pa zatresel mrežo. Veselje gostov je bilo kratkotrajno, saj je Derek Bekar na podoben način izenačil dve minuti pozneje, ko je na hrbet položil Penkerja. Železarji so bili še naprej nevarnejši, tako da je 3. gol visel v zraku. Dočakali so ga v 36. minuti: Henrik Malmström se je sprehodil skozi obrambo Linza, podal na drugo vratnico, kjer je Tomo Hafner zadel pod prečko. Le 17 sekund pozneje je bilo že 4:2, zadetek pa plod bliskovitega protinapada naveze Gregor Polončič-Jurij Goličič. Razmerje strelov v 2. delu je bilo 12:5 za železarje.

Rdeča obramba vzdržala
V zadnji tretjini so se Jeseničani osredinili na branjenje svojih vrat in s sijajnim Kristanom odlično opravili nalogo, čeprav je bilo nekajkrat precej vroče. Tudi v tem delu pa je bilo razmerje strelov na strani "rdečih" (11:9).

LIGA EBEL

KONČNICA, ČETRTFINALE

2. tekme
ACRONI JESENICE - LINZ 1:1
4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
3.800; Healey 6., Bekar 25., Hafner 36., Goličič 37.; Lukas 2., Severson 23.

INNSBRUCK - DUNAJ 0:2
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
3.160; Pare 9.; Werenka 12., Rheaume 37., M. Rodman 38., Björnlie 50.

BELJAK - SALZBURG 0:2
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
4.400; Oraze 31.; Maclean 20., Koch 55., Welser 59., Green 60.

ZM OLIMPIJA - KAC 2:0
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
4.500; Intranuovo 31., Yarema 35., Elik 51., Felsner 58.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Tretje tekme bodo v torek ob 19.15.

Igra se na tri zmage. Morebitne četrte tekme bodo 21. 2., pete pa 24. 2. Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 26. februarja. Finale se začne 13. 3.

A. V.

Zmaji še drugič pomalicali KAC
Jeseničani izenačili proti Linzu