Branilec P. K. Subban je v končnici dosegel že 11 točk, le tri manj od najučinkovitejšega Anžeta Kopitarja. Foto: BoBo
Branilec P. K. Subban je v končnici dosegel že 11 točk, le tri manj od najučinkovitejšega Anžeta Kopitarja. Foto: BoBo
Ilija Brizgalov je zaklenil vrata. Foto: Reuters

Prvo ime obračuna v Montrealu je bil P. K. Subban. 24-letni branilec je bil podajalec pri prvem golu Tomasa Plekaneca, sam pa se je vpisal med strelce v 15. minuti, ko so Canadiensi povedli z 2:0. Subban je na sedmih tekmah končnice dosegel že 11 točk. Prednost je v 33. minuti povišal Dale Weise.

Bruinsi so se v igro vrnili dve minuti pred koncem druge tretjine, ko je zadel Patrice Bergeron. Vse poskuse za popoln priključek je Bruinsom preprečeval Carey Price (26 obramb), ki pa je moral predajo podpisati v 58. minuti po strelu Jaroma Iginle. Tri sekunde pred koncem je izid tekme postavil Lars Eller.

"Nismo igrali slabo, toda delali smo neumne napake. Teh se bomo morali znebiti, če hočemo napredovati. Težko je loviti zaostanek treh golov. Boriš se, se vrneš, toda čas neusmiljeno teče. Naslednjič bo pomembno, da dobro začnemo tekmo in povedemo," je povedal vratar Bostona Tuukka Rask, ki je ustavil 22 strelov.

Po dveh tretjinah na obračunu Minnesote in Chicaga je na semaforju še vedno pisalo 0:0. V trdi tekmi je vratarja Coreyja Crawforda prvi načel Erik Haul v 42. minuti, delo pa je dobri dve minuti pozneje nadaljeval Mikael Grandlund. Ob koncu srečanja sta zadela Zach Parise in še enkrat Granlund. Razmerje v strelih na gol je bilo 19:18. Ilija Brizgalov je ostal nepremagan v končnici prvič v osmih letih.

Los Angeles bo tretjo tekmo serije proti Anaheimu igral v petek ob 4.00. Kingsi vodijo z 2:0.

VZHOD, 2. krog

MONTREAL - BOSTON
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Plekanec 11., Subban 15., Weise 34., Eller 60.; Bergeron 38., Iginla 58.

Obrambe: Price 26; Rask 22.

ZAHOD, 2. KROG

MINNESOTA - CHICAGO
4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Haula 42., Granlund 45., 59., Parise 58.

Obrambe: Brizgalov 19; Crawford 14