Eric Pance je blestel v dresu Olimpije predvsem v sezoni 2011/12, ko je bil trener Hannu Järvenpää. Zmaji so osvojili tretje mesto v Ligi Ebel in tudi naslov državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eric Pance je blestel v dresu Olimpije predvsem v sezoni 2011/12, ko je bil trener Hannu Järvenpää. Zmaji so osvojili tretje mesto v Ligi Ebel in tudi naslov državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Leta 2012 je bil na naboru Lige NHL kot 46. izbran od Minnesote, a žal priložnosti v najkakovostnejši ligi na svetu ni dobil. Namesto tega je oblekel dres njihove podružnice v Ligi AHL Iowa Wild. Ob tem je 56 tekem odigral tudi v Ligi ECHL za ekipi Alaska Aces in Quad City Mallards, kjer je prebil glavnino pretekle sezone.

Olimpija bo njegova prva evropska postaja. "Zelo sem zadovoljen, da sem se z Olimpijo dogovoril za sodelovanje v prihajajoči sezoni. Prihoda v Ljubljano se že veselim. Upam, da bom svojo evropsko kariero začel z dobro sezono, v kateri si želim ekipi pomagati do čim boljših izidov v vseh tekmovanjih," je pojasnil Bussieres.

Eric Pance: O veliko stvareh v Olimpiji ne želim izgubljati besed
Na Jesenicah trener Nik Zupančič sestavlja močno zasedbo za igranje v Alpski ligi. Novi železar je Eric Pance. 25-letni hokejist je bil že nekaj časa v stiku z jeseniško upravo. Nosil bo rdeči dres s številko 31.

"Odločitev za konec kariere, ki sem jo takrat sprejel, se mi je v tistem trenutku zdela najboljša. Sem mnenja, da je ključ v hokeju, športu in v življenju na splošno motivacija in ko izgubiš motivacijo, izgubiš tudi voljo. Na žalost sem moral okusiti to. To se mi je zgodilo pri Olimpiji, kjer nisem dobil prave priložnosti in sem imel premalo igralnega časa. Seveda so bile izjeme in ta je bila trener Hannu Järvenpää, kjer sem igral več, imel vidnejšo vlogo, s tem pa tudi zelo dobro statistiko. Veliko stvari v Olimpiji je bilo, o katerih ne želim izgubljati besed. Vse skupaj je pripeljalo tako daleč, da sem v določenem trenutku čutil, da nimam več česa dati hokeju in sem svojo kariero zaključil. Pozneje se je izkazalo, da le začasno," je pojasnil Pance.