Hokejisti KAC-a so v končnici izgubili le tri tekme. Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti KAC-a so v končnici izgubili le tri tekme. Foto: MMC RTV SLO
John Lammers, KAC
John Lammers je v 48. minuti zadel za 4:2. Foto: MMC RTV SLO

magali Dunaj.

Celovčani so tako brez poraza v finalu prišli do jubilejne 30. prvenstvene zvezdice. Gostje so z dvema goloma Francoisa Fortierja povedli z 2:0, a so domači po dveh zadetkih Tylerja Scofielda, enemu Thomasa Hundertpfunda in Johna Lammersa preobrnili izid.

Adrian Veideman je v 57. minuti znižal na 3:4, nato pa je zmago in naslov Celovčanov potrdil Jamie Lundmark, ki je poslal plošček v prazna vrata.

Olsson preporodil ekipo
KAC je imel v rednem delu Lige Ebel številne težave. Konec decembra je Christiana Weberja zamenjal njegov pomočnik Christer Olsson. Celovčani so drugi del končali na tretjem mestu v končnici pa so s sijajno obrambo, ki jo zagovarja švedski strateg izločili vse tekmece.
Sejemska dvorana je postala prava trdnjava
V četrtfinalu so bili pričakovano boljši od Gradca s 4:1, v polfinalu so presenetili Linz s 4:2 v zmagah. Prav nihče si ni mislil, da bodo v finalu pometli z Dunajem, ki je veljal za favorita, saj je v letošnji sezoni igral najboljši hokej od septembra do marca. KAC od januarja ni izgubil v sejemski dvorani, v končnici je dobil vseh osem tekem.

FINALE, četrta tekma:
KAC CELOVEC - Dunaj 4:0
5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
5.080; Scofield 15., 33., Hundertpfund 34., Lammers 48., Lundmark 60.; Fortier 4.,
9., Veideman 57.

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah. Igrali so na štiri zmage.