Fabian Dahlem se je po lanski turbulentni sezoni vrnil na klop Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Fabian Dahlem se je po lanski turbulentni sezoni vrnil na klop Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Tavželj
Reprezentančni branilec Andrej Tavželj je podpisal enoletno pogodbo z zmaji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na predstavitvi je sicer manjkal predsednik kluba Marko Popovič, ki v ozadju vodi reševanje kluba. Pred dnevi je namreč Okrožno sodišče v Ljubljani izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave, tako da se bodo v klubu zdaj lotili načrta za finančno prestrukturiranje.

Na predstavitvi so se sedmi sili predstavili Kanadčani Olivier Roy, Stefan Chaput in Guillaume Desbiens, Avstrijec Roland Kaspitz, pa tudi slovenski reprezentančni branilec Andrej Tavželj, ki je poleti sprva treniral pri zmajih, potem pa tudi sklenil pogodbo.

Tavželj: Želel sem biti bližje domu
"Poleti ni bilo nobene ponudbe. Mogoče sem bil izbirčen, predvsem z lokacijo. Želel sem biti bližje domu po vseh teh letih, postajam starejši, žena je ostajala doma ... To je bila želja zaradi družine, potem pa je prišla ponudba iz Olimpije. Začel sem trenirati, potem pa se je nadaljevalo s podpisom pogodbe. Zdaj sem tukaj in sem vesel, da sem dobil priložnost. Pogodba je enoletna, imam možnost od nje odstopiti, a upam, da se to ne bo zgodilo,
" je pot do zeleno-belega dresa opisal Tavželj.

Upam, da bo Olimpija spet zadihala
"Dogajanje v klubu sem spremljal bolj površno. Do neke mere me ni zanimalo, ko pa sem prišel domov in videl, da se stvari dogajajo, predvsem prisilna poravnava, in da je v zgodbo vstopil Marko Popovič, me je začelo zanimati. Gre navsezadnje tudi za dolg, ki ga ima klub do mene. Zdaj gre za načrte za naprej in glede na to, kako je predsednik zgodbo predstavil, je vse skupaj dovolj realno in uresničljivo. Upam, da se bo izšlo in bo lahko Olimpija spet zadihala ter se bo govorilo samo o stvareh na ledu,"
pa je Tavželj še dejal o dogajanju ob ledu.

Dahlem za zdaj zadovoljen z videnim
Nemec na klopi Ljubljančanov Fabian Dahlem je bil v napovedih sezone zadržano optimističen. "Seveda bi si želeli biti boljši kot lani. Za zdaj je še prezgodaj ocenjevati. Videli bomo, kako se bo razvijalo, a sem zadovoljen z delom, s pristopom. Lahko rečem, da smo videti bistveno bolje in z več karakterja kot lani v tem času, delujemo bolj usklajeno, zadovoljen sem z novimi igralci. Imamo še nekaj tednov, prve tri prijateljske tekme so bile solidne, še vedno pa je dovolj prostora, da se popravimo. Občutek je dober, vzbuja samozavest in na tem bomo gradili. O novih imenih pa še nismo rekli zadnje besede. Še vedno iščemo na trgu ... bomo videli, za zdaj pa sem zadovoljen s temi, ki so tu," je razmišljal Dahlem.

Zeleno-beli so za zdaj odigrali tri prijateljske tekme, dve od teh za zaprtimi vrati, in zmagali nad Budimpešto in Jeseničanom, izgubili so z Dunajčani. Naslednja jih čaka v četrtek v Beljaku, konec tedna še en derbi v Podmežakli. Zares pa se bo začelo 12. in 13. septembra, ko bosta na sporedu prvi tekmi Lige Ebel, obe na domačem ledu.