Marcel Rodman je po akciji Davida Rodmana postavil končni izid. Foto: Reuters
Marcel Rodman je po akciji Davida Rodmana postavil končni izid. Foto: Reuters
Robert Kristan
Vratar Robert Kristan je odlično opravil svoje delo, saj je zbral 32 obramb. Foto: Reuters
Slovenski hokejisti še drugič zmagali

Potem ko se je prva tretjina končala brez golov, so Slovenci povedli v 25. minuti. Robert Sabolič je izza vrat mojstrsko podal Boštjanu Goličiču, ki je nato z bekhendom matiral beloruskega vratarja.

Ograjenšek povišal na 2:0
Štiri minute pozneje je semafor kazal že 2:0. Ob prednosti igralca več je zadel Ken Ograjenšek, ki mu je podal Sabolič. Ograjenšek je s strelom za bližnjo vratnico matiral gostujočega vratarja. To je bil sploh prvi gol Celjana za reprezentanco. Tudi Belorusi so imeli svoje priložnosti, a se je v slovenskih vratih izkazal Robert Kristan. Razmerje strelov po drugi tretjini je bilo 16:15 za Beloruse.

Marcel Rodman najspretnejši v gneči
Slovenci so v 47. minuti dosegli še tretji gol, znova ob številčni prednosti. Z desne strani je streljal David Rodman, v gneči pred vrati pa je bil najspretnejši njegov starejši brat Marcel, ki je plošček pospravil v mrežo. V 54. minuti je Žiga Pance izsilil kazenski strel, ki ga je tudi sam streljal, vendar mu je beloruski vratar s palico izbil plošček. Za igralca tekme je bil pri Sloveniji razglašen Sabolič.

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Vedeli smo, kaj približno nas čaka. Zelo močni so na palici in v duelih, kar se je tudi izkazalo. Mislim pa, da smo bolje začeli tekmo kot včeraj. To je ključ, da nisi v zaostanku in da potem to loviš. Izkoristili smo svoje priložnosti, vsi branilci pa so igrali zelo dobro, tudi izhod iz naše tretjine je po začetnih težavah stekel. Napak je bilo minimalno, kar je bilo, pa je popravil Robert. Pomembno je začeti tekmo na visoki ravni in to stopnjevati, mislim, da smo se danes kar dobro držali."

Na zadnji tekmi turnirja se bo Slovenija v soboto ob 18.30 pomerila z Avstrijo, ki je s 5:1 ugnala Japonsko.

Hokej - mednarodni turnir EIHC


2. KROG

SLOVENIJA - BELORUSIJA
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
1.100; Goličič 25., Ograjenšek 29., M. Rodman 47.

JAPONSKA - AVSTRIJA
1:5 (1:0, 0:2, 0:3)

3. KROG
Sobota ob 14.30:
BELORUSIJA - JAPONSKA

Ob 18.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

1.KROG

SLOVENIJA - JAPONSKA
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
900; Urbas 21., Kranjc 57., Hočevar 60.; Tanaka 16.

AVSTRIJA - BELORUSIJA
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Slovenski hokejisti še drugič zmagali