Kapetan Aleš Mušič je bil natančen v 38. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Aleš Mušič je bil natančen v 38. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila odigrana za zaprtimi vrati, saj sta se ekipi šele pred kratkim dogovorili za to prijateljsko srečanje. Zaradi neznank z ledeno ploskvijo (šele od srede je v Tivoliju led) so tekmo prepozno prijavili.
Zmaji so povedli v 17. minuti, ko je ob prednosti igralca več zadel Guillaume Desbiens, pred vrati je podstavil palico in matiral Jureta Pavliča. Le devet sekund zatem je izenačil Miha Pesjak. Končni izid prve tretjine je postavil Matej Hočevar v 18. minuti. Ljubljančani so imeli v prvi tretjini več strelov (12:6).

Po pol ure igre so zeleno-beli kronali veliko premoč. Stefan Chaput, ki je lani blestel v drugi nemški ligi, je povišal na 3:1. Pavliča je v vratih zamenjal Žan Us, ki je prvič klonil v 35. minuti, ko je bil znova natančen Chaput. V 38. minuti je najprej zadel kapetan Aleš Mušič, nato pa je na 6:1 povišal Desbiens. V drugi tretjini je imela Olimpija ogromno premoč (streli na vrata 24:3).
V zadnji tretjini nista več igrala Chaput in Desbiens, končni izid pa je v 51. minuti postavil Žiga Pešut. Pri Olimpiji je v vratih začel Olivier Roy, zadnje pol ure pa je branil Tomaž Trelc. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 46:17.
Prihodnjo soboto se bosta najboljši slovenski ekipi srečali v Podmežakli, ki bo seveda odprta za navijače.

Pripravljalna tekma, Ljubljana:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
Desbiens 17., 38., Hočevar 18., Chaput 30., 35., Mušič 38., Pešut 51.; Pesjak 17.