V prvi polovici uvodne tretjine je Telemach Olimpija igrala dobro in povedla po zadetku Žige Panceta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V prvi polovici uvodne tretjine je Telemach Olimpija igrala dobro in povedla po zadetku Žige Panceta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Benoit Gratton
Benoit Gratton je bil z dvema zadetkoma in podajo najboljši igralec uvodne tekme Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jonathan Ferland
Jonathan Ferland je s polovice igrišča ukanil Jerryja Kuhna. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dunaj za uvod odnesel točki iz Tivolija

Zeleno-beli so že v pripravljalnem obdobju doživeli številne poraze, tudi tokrat pa razen v uvodnih desetih minutah niso prikazali dobre igre, Capitalsi so bili precej boljši in so zanesljivo odnesli točki iz Ljubljane, kar jim v lanski sezoni ni uspelo.
Ferland s polovice igrišča ukanil Kuhna
Dunajčani so zapretili že v 2. minuti, ko je Jamie Fraser z leve strani zadel vratnico. Žiga Pance je v peti minuti streljal z leve strani, zadrsal okrog gola in v drugem poskusu premagal Fabiana Weinhandla. V 13. minuti je Jonathan Ferland ustrelil s sredine igrišča in na šokanten način izenačil. Olimpijina igra se je podrla. Tri minute pred koncem uvodne tretjine je Dunaj z igralcem več izigral Olimpijino obrambo, zvezdnika Francois Fortier in Benoit Gratton sta plošček mojstrsko spravila do Philippa Lakosa, ki je z diagonalnim strelom premagal vratarja Jerryja Kuhna.

Slaba igra Olimpije v drugi tretjini
V drugi tretjini je 2.300 gledalcev v Tivoliju videlo en zadetek. Fortier je streljal od daleč, plošček je zadel Grattona in se odbil v mrežo. Olimpija v tem delu igre ni imela pravih priložnosti, izjema so bila le obdobja med igro z igralcem več, v katerih so prišli do nekaj nevarnih zaključnih strelov, vendar se Weinhandl ni pustil premagati.
Odlični Gratton potrdil zmago gostov
V zadnji tretjini je imel Žiga Pance v 47. minuti lepo priložnost, da Olimpijo vrne v igro, saj se je ob igri z igralcem manj sam znašel pred vratarjem Dunaja, vendar je plošček poslal mimo vrat. Ko je Heikki Mälkkiä dve minuti pred koncem iz igre potegnil vratarja, je Gratton z novim zadetkom potrdil zmago Dunaja, ki naj bi se v letošnji sezoni boril za vrh lestvice.

Razmerje v strelih je bilo 22:29. Olimpija, pri kateri tuje okrepitve za zdaj niso zadovoljile pričakovanj navijačev, je izkoristila le enega od osmih "power playev".
Preostalih pet tekem 1. kroga bo v petek, ko bo branilec naslova Linz gostil KAC v ponovitvi finala lanske sezone.

Liga Ebel, 1. krog:
TELEMACH OLIMPIJA - DUNAJ
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
2.300; Ž. Pance 5.; Ferland 13., Lakos 18., Gratton 31., 59.

LINZ - KAC CELOVEC
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

DORNBIRN - BELJAK
0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

SAPA FEHERVAR - MEDVEŠČAK
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

INNSBRUCK - GRADEC
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)

SALZBURG - ORLI ZNOJMO
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)



Dunaj za uvod odnesel točki iz Tivolija