Connor McDavid s svojim novim dresom. Foto: Reuters
Connor McDavid s svojim novim dresom. Foto: Reuters
Jack Eichel
Veliko se pričakuje tudi od Jacka Eichela. Foto: Reuters
Milan Lucic
27-letni Milan Lucic je leta 2011 z Bostonom osvojil Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
McDavid prvo ime nabora Lige NHL

ige NHL Connor McDavid, ki bo kariero nadaljeval v Edmontonu. Še pred začetkom izbora novincev pa je Los Angeles pripeljal Milana Lucica.

18-letni center je blestel v Ligi OHL pri ekipi Erie Otters. Velja za enega najbolj nadarjenih igralcev zadnjih let, veliki Wayne Gretzky, ki je prav tako začel kariero v Edmontonu, pa ga je označil celo za najobetavnejšega hokejista zadnjih 30 let. "To je neverjeten občutek. Edmonton ima izjemno zgodovino. Težko opišem, kako se trenutno počutim," je po izboru povedal Kanadčan. To je bil četrti prvi izbor Edmontona (Taylor Hall, Ryan Nugent Hopkins, Nail Jakupov) v zadnjih šestih letih.

Drugi je izbiral Buffalo, ki je v svoje vrste prav tako pričakovano pripeljal Jacka Eichela. 18-letni center bostonske univerze je nase opozoril že na letošnjem svetovnem prvenstvu, ko je z ZDA osvojil bron. Tretji je bil na draftu Dylan Strome, soigralec McDavida pri Erie Ottersih, kariero pa bo kanadski center nadaljeval pri Arizoni.

Lucic v Los Angeles za tri hokejiste
Prvi Evropejec je bil na šestem mestu. Češkega napadalca Pavla Zacho je izbral New Jersey. Kot naslednjega je Philadelphia izbrala Rusa Ivana Provorova. Med desetimi pa sta bila še Švicar Timo Meier, ki se seli v San Jose, in Finec Mikko Rantanen, ki bo kariero nadaljeval pri Coloradu. Kot prvi branilec je bil na petem mestu izbran Američan Noah Hanifin (Carolina), v prvem krogu pa so izbrali le enega vratarja. Rus Ilja Samosonov je bil izbran kot 22., odhaja pa v Washington.

Los Angeles Anžeta Kopitarja je imel 13. izbor, vendar je še pred začetkom nabora prišlo do menjave. Pravica izbora je skupaj z vratarjem Martinom Jonesom in branilcem Colinom Millerjem odšla v Boston, v nasprotni smeri pa se je preseli odlični kanadski napadalec srbskih korenin Lucic. Bruinsi so 13. izbrali Čeha Jakuba Zborila, imeli pa so tudi 14. In 15. izbor.

  NABOR                                
 1. C. McDAVID        KAN  Edmonton    
 2. J. EICHEL         ZDA  Buffalo     
 3. D. STROME         KAN  Arizona     
 4. M. MARNER         KAN  Toronto     
 5. N. HANIFIN        ZDA  Carolina    
 6. P. ZACHA          ČEŠ  New Jersey  
 7. I. PROVOROV       RUS  Philadelphia
 8. Z. WERENSKI       ZDA  Columbus    
 9. T. MEIER          ŠVI  San Jose    
10. M. RANTANEN       FIN  Colorado    
11. L. CROUSE         KAN  Florida     
12. D. GURJANOV       RUS  Dallas      
13. J. ZBORIL         ČEŠ  Boston      
14. J. DeBRUSK        KAN  Boston      
15. Z. SENYSHYN       KAN  Boston      
McDavid prvo ime nabora Lige NHL