Hokejisti Jesenic so prikazali zavzeto in disciplinirano igro v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Jesenic so prikazali zavzeto in disciplinirano igro v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so povedli po le 52 sekundah. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači železarjev so se veselili zmage v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani v Tivoliju dobili prvo tekmo finala

1.400 gledalcev se je zbralo v Tivoliju, kjer je bilo najboljše vzdušje v letošnji sezoni. Z Jesenic je prišlo več kot 200 navijačev, tudi gostitelji so imeli podporo manjše navijaške skupine. Gorenjci so prikazali izjemno zavzeto in borbeno igro, njihova zmaga je popolnoma zaslužena. Ljubljančani so igrali v počasnem ritmu, brez pravih idej, izgubili so skoraj vse sodniške mete, "power play" pa je bil katastrofalen.

Manfreda zadel po veliki napaki Wiikmana
Jeseničani so povedli že po 52 sekundah. Z leve strani je ob slabem posredovanju Miike Wiikmana mrežo zatresel Marjan Manfreda. V prvi tretjini so zmaji igrali zelo slabo in bili v napadu povsem neučinkoviti. Na drugi strani so gostje zapravili veliko priložnost za 0:2. V 15. minuti se je sam pred Wiikmanom znašel Anže Terlikar, a je streljal prek vrat.

Rajsar zadel ob "power playu"
Olimpija tudi v drugi tretjini ni resno ogrozila jeseniških vrat. Že v drugi minuti nadaljevanja pa so gostje povišali prednost. Ob številčni premoči na ledu je Manfreda z desne podal pred vrata, kjer je palico za 0:2 podstavil Sašo Rajsar.
Židan in Ropret v okvir vrat
Ljubljanski hokejisti so poskušali na silo priti do zadetka, a so bili gostje v obrambi dovolj zbrani, v protinapadih pa nevarni, saj je po enem od teh Andrej Židan zadel tudi prečko. Z enako mero so že v naslednji minuti vrnili tudi zmaji, v vratnico je plošček poslal Anže Ropret. Ob koncu drugega dela igre so imeli Jeseničani še prednost dveh igralcev, povsem sam je ostal Aleš Remar, a je izid ostal 0:2.

Pika na i z golom v prazno mrežo
V zadnji tretjini je Olimpija jalovo pritiskala, številne napake pri podajah so se kar vrstile, vse sodniške mete so dobili železarji. Miha Brus v 42. minuti sam znašel pred Wiikmanom, a je Finec strel ubranil.
Nekaj upanja je nerazpoloženim Ljubljančanom vlil Tom Zanoški. V 57. minuti je najprej streljal David Planko, Aleksis Ahlqvist je strel ubranil, vendar je odbito ploščico v mrežo pospravil Zanoški. Zadnjo minuto je Olimpija poskusila brez vratarja, a so se gostje brez težav ubranili, za piko na i presenetljivi zmagi pa je poskrbel Miha Pesjak, ki je prav v zadnji sekundi zadel prazno mrežo. Razmerje v strelih na vrata je bilo 37:37.

V soboto bo oživela prenovljena Podmežakla
Finale se bo z drugo tekmo nadaljeval v soboto na Jesenicah, kjer se obeta pravi hokejski praznik. Prenovljena Podmežakla bo oživela, zeleno-bele pa čaka izjemno težko delo.

Finale, prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
1.400; Zanoški 57.; Manfreda 1., Rajsar 22., Pesjak 60.

Druga tekma, sobota ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA

Tretja tekma, ponedeljek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Igra se na tri zmage. Morebitni četrta in peta tekma bosta 15. oziroma 18. aprila.

Jeseničani v Tivoliju dobili prvo tekmo finala