Kopitar je skupaj s prijatelji organiziral turnir v golfu, katerega izkupiček bo šel v dobrodelne namene. Foto: Mirko Kunšič
Kopitar je skupaj s prijatelji organiziral turnir v golfu, katerega izkupiček bo šel v dobrodelne namene. Foto: Mirko Kunšič
Sproščeno in nasmejano z Anžetom Kopitarjem

zlomil gleženj, uspešno okreva in napoveduje, da bo konec julija ali na začetku avgusta že stopil na led.

"Zdaj je stanje dobro, a seveda bo treba pred vrnitvijo okrepiti predvsem posamezne mišične skupine, saj praktično dva meseca nisem mogel stopiti na nogo. Zdaj že delam določene vaje za gleženj, a vse to mora ostati še precej kontrolirano. Nič mi ni treba hiteti, konec julija, na začetku avgusta bom spet na ledu," je o okrevanju dejal član Los Angeles Kingsov.

Okrevanje hitrejše od pričakovanj
Kopitar je prepričan, da bo sezono pričakal dobro pripravljen. "Bili so že primeri, ko je igralec prišel nazaj celo z bolj okrepljenimi mišičnimi skupinami, kot je bilo to pred poškodbo in v to smer je treba delati," je bil optimističen Hrušičan in dodal, da po dobri zdravniški oskrbi z okrevanjem celo prehiteva kakšen teden ali dva.

Občasno težko zadrževal solze
Kopitar je v končnici "težko" gledal soigralce s tribun, a je prepričan, da je bila to tudi dobra izkušnja, ki ga je še okrepila: "Bilo je težko, ker soigralcem nisem mogel pomagati, in tudi zato, ker sem lani v končnici igral in vem, kakšen užitek je igrati v končnici prvenstva. Včasih sem se moral precej zadrževati, da ni pritekla kakšna solza, a po drugi strani te to naredi močnejšega, veliko sem se tudi naučil, tudi zato, ker sem tekmo lahko pogledal s tribune. To je bila nedvomno tudi dobra izkušnja."

Cilj ne samo končnica, ampak drugi krog
A hokejist je usmerjen tudi že naprej: "V prihodnji sezoni ne bomo zadovoljni, če ostanemo brez končnice. Tam pa se moramo naučiti igrati in iti naprej. Treba je zmagati na štirih tekmah." Enake želje ima tudi pri slovenski reprezentanci, ki je po njegovem mnenju na svetovnem prvenstvu igrala zelo dobro, si v boju za obstanek privoščila nekaj preveč napak, sicer pa z igrami dokazala, da se lahko enakovredno kosa z večino najboljših na svetu.
Golf turnir v dobrodelne namene
Kopitar je na Bledu soorganiziral dobrodelni turni v golfu, na katerem so nastopila še nekatera druga znana imena iz sveta športa: Jure Košir, Bojan Križaj, Miha Pirih, David in Marcel Rodman, Valter Birsa ter še nekateri drugi. Izkupiček tekmovanje bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice in Društvu prijateljev mladine, ki bo nekaterim družinam, ki si tega ne bi mogle privoščiti, omogočilo oddih na morju.

Spodaj si oglejte še nekaj foto utrinkov z golf turnirja.

Sproščeno in nasmejano z Anžetom Kopitarjem