Trenutek odločitve: sredi zadnje tretjine je Jason Garrison premagal vratarja Chicaga Coreyja Crawforda, ki je sicer ubranil 20 strelov. Foto: Reuters
Trenutek odločitve: sredi zadnje tretjine je Jason Garrison premagal vratarja Chicaga Coreyja Crawforda, ki je sicer ubranil 20 strelov. Foto: Reuters

Druga tekma je bila povsem drugačna kot uvodna, postregla je z veliko zadetki in nepričakovanim junakom Andrejem Vasilevskim, ki je v vratih zamenjal poškodovanega Bena Bishopa.

Tekma z nekaj preobrati
Po prvi tretjini je Chicago zaostajal z 1:0, v šesti minuti druge tretjine pa je že vodil z 1:2. Toda Tampa je v minuti in pol izenačila - zadel je Nikita Kučerov po podaji Jasona Garrisona. Tyler Johnson je v 34. minuti s svojim trinajstim zadetkom letošnje končnice (klubski rekord) gostitelje popeljal v vodstvo, Chicago pa je z zadetkom Brenta Seabrooka v 44. minuti poravnal izid. Odločilni gol je z igralcem več dosegel branilec Garrison v 49. minuti, ki je natančno sprožil skorajda z modre črte.

Tretja tekma v noči na torek
Prvi vratar Tampe Ben Bishop je v zadnji tretjini dvakrat zapustil led, prvič za kratek čas, slabih osem minut pred koncem pa je bila poškodba (ni znano, kakšna) vendarle prehuda in priložnost je dobil 20-letni novinec Rus Andrej Vasilevski, ki se je zelo izkazal in ubranil vseh pet strelov na svoj gol. Postal je prvi vratar po letu 1928, ki se je svoje prve zmage končnice veselil kar v velikem finalu. Finalna serija se bo preselila v Chicago. Tretja tekma velikega finala bo na sporedu v noči s ponedeljka na torek. Moštvi v boju za Stanleyjev pokal igrata na štiri zmage.

Finale Lige NHL, druga tekma:
TAMPA BAY - CHICAGO 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
(izid v zmagah: 1:1)
Paquette 13., Kučerov 27., Johnson 34., Garrison 49.; Shaw 24., Teravainen 26., Seabrook 44.

Obrambe: Bishop 21, Vasilevski 5; Crawford 20.

Tampa izid v zmagah izenačila na 1:1
Tampa izid v zmagah izenačila na 1:1