Luka Gračnar je blestel na tretji tekmi v Salzburgu. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Gračnar je blestel na tretji tekmi v Salzburgu. Foto: www.alesfevzer.com
Jim Boni
Trener Dunaja Jim Boni je bil po nedeljskem porazu z 1:4 na domačem ledu zelo jezen. Tokrat so njegovi izbranci prikazali precej boljšo igro. Foto: MMC RTV SLO

Prvi dve tekmi v seriji sta bili izjemno napeti (2:1, 5:6 po podaljšku), tokrat pa so rdeči biki zanesljivo zmagali. Povedli so že v 2. minuti, ko je Kyle Beach matiral Jean-Philippa Lamoureuxa, 13 sekund pred odmorom pa je ostrostrelec Thomas Raffl povišal na 2:0. V 23. minuti je bilo srečanje odločeno, ko je Brett Sterling unovčil prednost igralca več. Končni izid je postavil Beach 28 sekund pred koncem.

Sapa Fehervar je dobila uvodni tekmi proti Dunaju (4:3 in 4:1), zato so bili izbranci Jima Bonija pod velikim pritiskom. Tudi tokrat so Madžari bolje začeli, Attila Nemeth je zadel v 9. minuti, v drugi tretjini pa so Capitalsi s tremi goli zrežirali preobrat. Natančni so bili Florian Iberer, Andreas Nödl in Peter MacArthur ob "power playu". Istvan Bartalis je napovedal napeto končnico, a se Madžarom tudi igra brez vratarja ni obrestovala.

V seriji med Znojmom in KAC-em so še tretjič slavili gostje. Celovčani so bili boljši s 6:3 in vodijo z 2:1 v zmagah. V drugi tretjini se je zgodil pretep, kazen igre sta prejela Jean-Francois Jacques in Martin Bača.

Linz je premagal Bolzano z 2:1, tako pa je tudi stanje v zmagah. Četrte tekme bodo v petek.

Četrtfinale, tretje tekme:
SALZBURG - VSV BELJAK 2:1
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

LINZ - BOLZANO 2:1
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

SAPA FEHERVAR - DUNAJ 2:1
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

ORLI ZNOJMO - KAC CELOVEC 1:2
3:6 (0:3, 3:2, 0:1)

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage. Četrte tekme bodo v petek.