Andrej Hebar bo znova nosil zeleno-beli dres. Foto:
Andrej Hebar bo znova nosil zeleno-beli dres. Foto:
Žiga Pavlin
Žiga Pavlin se bo znova preizkusil v Ligi Ebel, ki je kakovostnejša od italijanske. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj je deloval zelo sproščeno, saj v naslednji sezoni ne bo vse breme na njegovih ramenih. Foto: Iztok Novak
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää bo v prihodnji sezoni zadolžen tudi za tuje okrepitve. Foto: MMC RTV SLO

Na današnji novinarski konferenci se je predstavilo domače jedro hokejistov, na katere bo lahko računal trener Hannu Järvenpää. 16 hokejistov je obljubilo novo zvestobo zeleno-belim, branilec Pavlin se vrača po sezoni v Italiji, napadalec Hebar pa je bil eden ključnih igralcev v finalu državnega prvenstva, po katerem so slavili večni tekmeci z Jesenic. Zmaje je okrepil tudi 24-letni napadalec Jure Stopar, ki je nazadnje igral za francoskega drugoligaša Mulhouse.
Stopar je bil vedno navijač Olimpije
"Vesel sem, da sem spet v Ljubljani. Olimpija si zasluži, da se naslov vrne v Tivoli," je bil kratek Hebar, ki ga bo v naslednji sezoni treniral tudi oče (pomočnik Järvenpääja).
"Večkrat sem bil že blizu dogovoru, a nikoli prej nisem podpisal pogodbe. Vedno sem bil navijač Olimpije, zato se veselim novega izziva," je dodal Stopar.
"Želim igrati v močnejši ligi, kot je italijanska. Liga Ebel je zelo močna, zato sem se vrnil v Ljubljano," je povedal Pavlin.
J. Goličič bo postal poklicni pilot
Konec kariere je napovedal lanski kapetan Jurij Goličič, ki je kapetanski trak slovesno predal svojemu nasledniku. V sezoni 2010/11 bo velik C krasil dres Žige Panceta, ki ima pogodbo vse do leta 2013. "Želim dokončati licenco za pilota, letalstvo me že dolgo časa zanima. Ne morem se posvečati tudi hokeju na vrhunski ravni, zato sem se odločil za konec kariere pri 29 letih,'' je povedal starejši izmed bratov Goličič, ki je sedem let igral za Olimpijo in osvojil pet naslovov državnega prvaka.
Vratarja ostajata Aleš Sila in Matija Pintarič, oba imata pogodbo do leta 2012. Branilci bodo Igor Cvetek, Damjan Dervarič, Boštjan Groznik (vsi do 2012), Nejc Berlisk in Pavlin (do 2011). V napadu bodo igrali Žiga Pance, Eric Pance, Anže Ropret (vsi do 2013), Aleš Mušič, Boštjan Goličič (vsi do 2012), Matej Hočevar, Anže Florjančič, David Sefič, Gregor Režek, Hebar in Stopar (vsi do 2011)
Järvenpää bo pripeljal tuje okrepitve
Preko videokonference se je v živo oglasil tudi trener Järvenpää, ki je v svojem značilnem duhovitem slogu nasmejal vse navzoče. V prihodnji sezoni bo imel precej večja pooblastila, saj bo opravljal tudi menedžerska dela. Pripeljal bo ključne tuje okrepitve, ki jih bo že v kratkem predlagal upravi kluba. "Že ob koncu lanske sezone, ki rezultatsko ni bila najboljša, sem vseskozi omenjal, da ima Olimpijina ekipa velik potencial. Ko sem prišel decembra, smo že bili sredi velikih težav. Borili smo se do konca. Prepričan sem, da s takšnim jedrom ekipe, ob ustreznih tujih okrepitvah in urejenem stanju v klubu, že v letošnji sezoni lahko merimo na naslov državnega prvaka in na končnico Lige Ebel, v naslednji sezoni pa se bomo borili za preboj v vrh Lige Ebel," je bil odločen Finec, ki v Ljubljano prihaja zadnji teden julija ali na začetku avgusta.
Zelo je zadovoljen z obema vratrajema, popolnoma zaupa Sili in Pintariču. Navedel je slikovit primer Anttija Niemija, ki v finski ligi na začetku kariere ni izstopal, zdaj pa je eden najboljših vratarjev Lige NHL, s Chicagom je tudi osvojil Stanleyjev pokal.

Kako se bosta odločila Henry in Higgins?

Zadržati si želi Burka Henryja in Matta Higginsa, ki morata kmalu povedati, ali se bosta vrnila v Tivoli. ''Poklical sem že več igralcev. Za zdaj vse poteka po načrtih. Agenti postavljajo previsoke cene, tudi nekateri igralci se precenjujejo,'' je še dodal finski strateg.
Spregovoril je tudi direktor Matjaž Sekelj: "Pretekla sezona je bila ena izmed najbolj turbulentnih. Čeprav je v preteklih dveh sezonah klub pestilo precej težav, tako organizacijskih kot finančnih, moramo biti vsaj v enem pogledu več kot zadovoljni. Predvsem v prejšnji sezoni se je pokazalo, da Olimpija premore kar nekaj mladih in perspektivnih igralcev, ki izjemno hitro napredujejo. Celo tako hitro, da jim bomo že v tej sezoni zaupali odgovorno vlogo nosilcev igre Olimpije. Morebitne vrzeli bomo seveda zapolnili s tujimi hokejisti, zagotavljamo pa, da bo teh bistveno manj kot v preteklih sezonah."
Pocenili so vstopnice, nov marketinški pristop
Direktor zmajev je napovedal tudi velik korak naprej na področju športnega marketinga: "Za naslednjo sezono se dogovarjamo za strateško partnerstvo s podjetjem Forvvard, d. o .o., ki nam pri določenih aktivnostih pomaga že tretjo sezono, v naslednjem letu pa naj bi prevzeli celotno trženje vstopnic, promocijskih klubskih materialov in celovito vodenje vseh marketinških aktivnosti." Navijači si bodo tekme lahko ogledali za manj denarja. Cene vstopnic za redni del sezone bodo 6, 10 in 14 evrov. Tudi pri sezonskih vstopnicah bodo na voljo popusti za tiste, ki so jih imeli že lani. Na voljo bodo že prihodnji teden. Obeta se šov pred tekmami in po tekmah. Posebna pozornost bo namenjena tudi dobrodelnim aktivnostim ter sodelovanju s šolami in izobraževalnimi institucijami.
Sekelj si želi čim prej priti na ničlo
''Proračun kluba se bo predvidoma gibal med milijonom in 1,2 milijona evri. S strateškim parterstvom se bo vzpostavil nov sistem plačevanja. Uspeh v Lige Ebel pred dvema letoma je pustil velike obveznosti, prišla je še kriza v gospodarstvu. Veliko dela bomo imeli s preteklimi obveznostmi, naš cilj je do konca sezone priti na ničlo,'' je poudaril Sekelj, ki je pojasnil tudi položaj Münchna v Lige Ebel: "Nemška liga ni naklonjena pridružitvi Münchna Ligi Ebel. Oni so že plačali 40.000 evrov kotizacije in so pripravljeni iti tudi na sodišče. Imajo še teden dni časa, da se stvari dokončno uredijo. Spored lige bo znan najkasneje do 25. junija."
Vsi v klubu se zavedajo, da preboj v končnico Lige Ebel ne bo lahek, saj imajo konkurenti zelo močne ekipe. Po treh sušnih sezonah si vsi želijo tudi domačega naslova, saj se v tivolski vitrini že nabira prah.