Ivo Jan se bo zdaj pričakovano posvetil samo vodenju graškega hokejskega kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Ivo Jan se bo zdaj pričakovano posvetil samo vodenju graškega hokejskega kluba. Foto: www.alesfevzer.com

Jan je odločitev o slovesu od slovenskega reprezentančnega hokeja v pogovoru z generalnim sekretarjem in športnim direktorjem HZS-ja Dejanom Kontrecem nakazal že na začetku letošnjega leta, ko je bil zaradi intenzivnih obveznosti na mestu glavnega trenerja avstrijske ekipe Graz 99ers prisiljen izpustiti februarski turnir slovenske izbrane vrste v Innsbrucku.

"Takrat smo se dogovorili, da bo delo z reprezentanco nadaljeval do konca svetovnega prvenstva, nato pa se naše poti, žal, razhajajo. Ivu smo hvaležni za vse, kar je v tem času dal reprezentanci. Uspeh, ki so ga risi z uvrstitvijo v elitno divizijo svetovnega hokeja dosegli v Katovicah, je dosežek celotne ekipe, katere pomemben del je bil tudi on. Verjamemo, da bo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami lahko še naprej v pomoč slovenskemu hokeju," je ob tem dejal Kontrec.

Kdo bo nadomestil Iva Jana?
Strokovno vodstvo reprezentance bo, še zlasti ob olimpijskih kvalifikacijah, ki reprezentanco čakajo na začetku septembra, v nadaljevanju sprejelo odločitev o zapolnitvi mesta, ki se je izpraznilo z odhodom Iva Jana, dosedanjega pomočnika Nika Zupančiča.

Slovenija si je v Katovicah priigrala vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja, od 1. do 4. septembra pa jo čaka glavni turnir leta, ko se bodo risi v Minsku v konkurenci Belorusije, Danske in Poljske potegovali za nastop na olimpijskih igrah 2018 v Pjongčangu.