Jeseničani tokrat niso bili kos Feldkirchu. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani tokrat niso bili kos Feldkirchu. Foto: www.alesfevzer.com
Telemach Olimpija
Olimpija zanesljivo koraka proti finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koštomaj
Luka Koštomaj ni imel svojega večera, v pol ure je prejel šest zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so pred 1.000 gledalci v Podmežakli povedli že v 4. minuti, ko je Aleksisa Ahlqvista premagal Dylan Stanley. Patrick Breuss (11.) je povišal na 2:0, nato pa je izid tretjine postavil Žiga Grahut (16.).

Jeseničani so v 48. minuti prek Anžeta Terlikarja znova prišli le na zadetek zaostanka, temu pa sta sledila gola Youssefa Rienerja in Daniela Feketeja, s katerima so gostje pokopali vse upe domačih. Razmerje strelov je bilo 32:28 za Feldkirch.

Strelske vaje Olimpije s Celjem
Jeseničani so se že predtem uvrstili v finale državnega prvenstva, kjer se bodo po pričakovanju pomerili s Telemachom Olimpijo, ki je prvo polfinalno tekmo proti Celju dobila z 12:1. Gregor Koblar je bil s tremi goli najboljši strelec. Razmerje strelov je bilo kar 59:24.
Podlipnik ekspresno dvakrat zatresel celjsko mrežo
V dobrih treh minutah je Luko Koštomaja z močnima streloma od daleč dvakrat ukanil Matic Podlipnik. Celjani so iz protinapada, preko Aljaža Ogrizka v 5. minuti, zaostanek uspeli prepoloviti. V 10. minuti je na 3:1 povišal Žiga Pešut, končni izid prvega dela pa je postavil Andrej Hebar.

Celjani z igralcem več nemočni, tudi z dvema več niso zadeli
Ko je bil na kazenski klopi Tom Zanoški, so zmaji zadeli za 5:1. Deset sekund pred vrnitvijo hrvaškega Kanadčana nazaj v igro je bil z močnim strelom natančen Igor Cvetek. Tudi ob "power playu" Celjani niso stisnili Ljubljančanov v obrambno tretjino, bili so popolnoma nemočni. Ob koncu 29. minute je za šesti zadetek gostiteljev poskrbel Koblar. Ob tem je prišlo do menjave v celjskih vratih. Namesto Koštomaja je v igro vstopil Nejc Picelj.

V 33. minuti je z visoko palico nespretno odigral Matic Podlipnik. Za prekršek nad Nejcem Kastelicem si je prislužil predčasno pot v slačilnico, celjski napadalec pa je dvoboj končal s poškodbo. A tudi petminutna prednost igralca več, ob tem tudi minutna dveh, rumeno-modrim ni prinesla uspeha. Zeleno-beli so še naprej polnili njihovo mrežo. Po lepi kombinaciji je prvi članski zadetek v državnem prvenstvu dosegel Sebastjan Hadžič. 24 sekund pred koncem tretjine se je med strelce vpisal še Tadej Snoj.

V zadnjem delu so Ljubljančani prav tako dosegli še štiri gole. Zmaji se lahko v finale prebijejo v ponedeljek.

"Celje smo zasluženo visoko premagali. Dokazali smo, da lahko dobro odigramo tudi brez skupnega treninga. Lepo se je bilo vrniti v tekmovalni pogon. V prvih dveh tretjinah se mi je še nekoliko poznala daljša odsotnost, v zadnji pa je bilo vse skupaj že veliko lažje," je pojasnil Koblar.

LIGA INL, polfinale, tretji tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - FELDKIRCH 1:2
2:6 (1:2, 0:1, 1:3)
1.100; Grahut 17., Terlikar 49.; Stanley 4., Breuss 12., Nedorost 28., Riener 50., Fekete 57., Maier 60.

LUSTENAU - ZELL AM SEE 2:1
* 3:4 (0:2, 2:1, 1:0)

* - v podaljšku

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah; igrajo na tri zmage.


DRŽAVNO PRVENSTVO, polfinale, prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - CELJE
12:1 (4:1, 4:0, 4:0)
210; Podlipnik 2., 4., Pešut 10., Hebar 15., Cvetek 27., Koblar 29., 52., 53., Hadžič 36., 58., Snoj 40., Sotlar 46.; Ogrizek 5.

Druga tekma bo v ponedeljek ob 18.30 v Celju, morebitna tretja tekma pa v petek, 3. aprila.

Finale, v katerem so po zmagi nad Triglavom že Jeseničani, se bo začel 9. aprila.