Eric Pance je dvakrat zatresel mrežo Kitzbühela. Foto: BoBo
Eric Pance je dvakrat zatresel mrežo Kitzbühela. Foto: BoBo

V znanem avstrijskem zimsko-športnem središču, kjer bo ta konec tedna pestro na slovitem Streifu, je bilo vse odločeno že po prvi tretjini, saj so Jeseničani zadeli kar petkrat. V nadaljevanju so prednost še povišali, razmerje v strelih na vrata je bilo 31:36.

Trelc v vratih le 12 minut
V 7. minuti je mrežo Kitzbühela načel Blaž Tomaževič, le minuto in pet sekund zatem je zadel Aleksander Magovac, Jaka Ankerst pa je v 9. minuti povišal že na 0:3. Miha Logar je bil natančen ob prednosti igralca več in nekdanjega vratarja Olimpije Tomaža Trelca je že v 12. minuti zamenjal Markus Rainer. Žan Jezovšek ga je hitro matiral in po četrt ure igre postavil izid prve tretjine.

Do konca srečanja je bil dvakrat natančen še Eric Pance, minuto pred koncem je vratar Žan Us klonil edinkrat na tekmi, ob "power playu" je častni gol za gostitelje prispeval Deivids Sarkanis.

V soboto v Podmežaklo prihaja Bregenzerwald, naslednjo sredo pa se začenja drugi del, ki ga bo s prvega mesta začel italijanski Ritten, z drugega Pustertal, s tretjega pa Jesenice. Najboljše ekipe bodo odigrale deset krogov v skupini za razvrstitev, najboljše tri bodo nato lahko izbirale tekmeca v četrtfinalu.

29. krog:
KITZBÜHEL - SIJ ACRONI JESENICE
1:9 (0:5, 0:1, 1:3)
300; Sarkanis 59.; Tomaževič 7., Magovac 8., Ankerst 9., Logar 12., Jezovšek 16., E. Pance 21., 54., Sotlar 50., Rajsar 50.


PUSTERTAL - STERZING 6:2

ZELL AM SEE - LUSTENAU 4:3

FASSA - ASIAGO 2:8

CORTINA - GARDENA * 4:5

BREGENZERWALD - KAC CELOVEC 2 * 6:7
* - po podaljšku

Vrstni red: Rittner 77, Pustertal 74, Jesenice 60, Lustenau 56, Asiago 53, Feldkirch 52 ...