Kakšna bo prihodnost jeseniškega hokeja? Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Kakšna bo prihodnost jeseniškega hokeja? Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Informacija je neresnična in celo zlonamerna ter škodoželjna, poudarjajo v vodstvu Jesenic. V klubu dodajajo, da so res odpovedali pogodbo trenerju Heikkiju Mälkiäju. To se je po njihovem mnenju zgodilo izključno iz poslovnih razlogov, odločitev pa je bila sprejeta na ravni (za to pristojnega) upravnega odbora. Razlogi za to so bili številni, med drugim nekorekten odnos trenerja do igralcev in neustrezna navodila igralcem v ključnih trenutkih. Zaradi tovrstnih nepravilnosti trenerja so se številni dobri igralci odločili za odhod v tujino, menijo v upravnem odboru jeseniškega kluba.
Ključni del nove strategije - vrnitev h koreninam
UO je na položaj Mälkiäja začasno imenoval Bojana Magazina, hkrati pa imenovanje že začrtuje novo strategijo kluba. "Zaradi trenutnih gospodarskih razmer smo odločeni sprejeti nekatere spremembe. Ključni del naše nove strategije je tako vrnitev h koreninam - HK Jesenice bodo v prihodnje tvorili domači igralci, domač trener in nasploh domača baza, ki ima izjemen potencial. Zelo verjetno bo to kratkoročno vplivalo na rezultate tako v Ligi Ebel kot tudi v domačem prvenstvu, vendar verjamemo, da je dolgoročno to edina prava pot, ki ne bo pomenila samo obstoja kluba, ampak tudi njegovo ponovno lastno identiteto," so sporočili iz gorenjskega kluba.

Upravni odbor je že sprožil postopke za izredni občni zbor, kjer bodo izvolili novo vodstvo, in trenutno pripravlja petletni načrt razvoja hokeja na Jesenicah, ki ga bo začel izvajati takoj. Osnovni cilj je graditi jeseniški hokej na domačih igralcih, ki jih bo treba okrepiti samo z minimalnim številom tujih hokejistov.