Hokej
Jure Vnuk ostaja na klopi zmajev. Januarja je nasledil Andreja Brodnika. Foto: www.alesfevzer.com
Branilec David Planko se vrača v Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Jezovšek in Planko iz Podmežakle v Tivoli, Jure Vnuk ostaja trener

14. junija znan novi predsednik
7. junij 2018 ob 16:48
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vodstvo hokejistov SŽ-ja Olimpije že pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono. Z Jesenic sta prišla David Planko in Žan Jezovšek, Nejc Brus pa je igral za mlado ekipo železarjev. Četrti novinec je vratar Žan Us.

V ekipi so ostali Tilen Spreitzer, Žiga Svete, Gal Koren, Luka Zorko, Nik Grahut, Aljaž Chvatal, Janez Orehek, Miha Zajc, Uroš Batič, Luka Ulamec, Mark Sever in Sašo Rajsar. Trener ekipe bo še naprej Jure Vnuk, pomočnik trenerja pa Matej Hočevar.

Z nekaterimi igralcem, ki so sestavljali ekipo v pretekli sezoni, bodo še podaljšali pogodbe, nekaterim pa se bodo zahvalili za sodelovanje. V klubu se bodo v prihodnjih tednih sešli tudi z drugimi igralci, ki so izrazili željo, da bi igrali v Ljubljani in bodo ekipo okrepili. Gre predvsem za slovenske igralce, ki igrajo v tujini. Na pogovorih s predsednikom Tomažem Vnukom je bil izkušeni reprezentant Aleš Mušič. Na začetku sezone, 30. julija, se bo Olimpiji pridružilo še nekaj mladih hokejistov iz Zaloga.

14. junija znan novi predsednik
"Trenutno v klubu sestavljamo člansko ekipo, za katero si želimo, da bo konkurenčna. Še naprej bomo tekmovali v Alpski ligi, seveda imamo željo in cilj vključitev v Ligo Ebel, a le ob trdnem finančnem zaledju kluba. V klubu hkrati veliko pozornosti namenjamo tudi vzgoji mladih hokejistov, saj le tako lahko ohranimo oziroma gradimo močno jedro slovenskih hokejistov," je dejal Tomaž Vnuk, ki je poudaril, da je klub lansko sezono končal s pozitivno bilanco. Generalni pokrovitelj kluba ostajajo Slovenske železnice, od koder bo prišel tudi novi predsednik. Njegovo ime bo znano 14. junija, ko bo zasedala skupščina kluba.

Jezovšek pri Olimpiji vidi več perspektive
"Za menjavo kluba sem se odločil, ker pri Olimpiji vidim več perspektive in možnosti za hokejski razvoj. Veselim se iger za novi klub in upam, da bomo dobra ekipa; in seveda, da bomo igrali dober hokej. Komaj čakam, da se sezona začne," je dejal Jezovšek.

Planko se veseli vrnitve v Ljubljano
David Planko je že igral za Olimpijo v Ligi Ebel, v zadnji sezoni pa je osvojil naslov prvaka z Jeseničani. "Veselim se, da bom spet igral v Ljubljani, kjer sem že odigral nekaj sezon. Upam, da bomo dobra ekipa, da se bomo čim prej ujeli in uigrali. Seveda pa si vsi želimo osvojiti državno prvenstvo in se uvrstiti v končnico Alpske lige," je poudaril Celjan.

18-letni branilec Nejc Brus velja za velikega talenta: "Lani sem imel res dobro sezono med mladinci in v veliko čast mi je, da bom zaigral za Olimpijo v Alpski ligi. V Ljubljani vidim priložnost, da se dokažem in napredujem. Želim si seveda čim več minut na ledu in z navdušenjem čakam začetek sezone."

Vratar Robert Kristan in branilec Boštjan Groznik sta končala karieri, tudi Matic Kralj se še ni odločil, ali bo nadaljeval športno pot. Vsekakor so v Tivoliju zavihali rokave in že v naslednji sezoni bodo zelo verjetno bolj konkurenčni Jeseničanom. V pretekli sezoni so v Alpski ligi dobili le enega izmed desetih derbijev, v finalu državnega prvenstva pa so bili železarji boljši s 3:1 v zmagah.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
j1n
# 07.06.2018 ob 21:48
En in isti folk se vrti v krogu, wauuu to pa so okrepitve?? Ko kmete potegneš v Ljubljano mislijo, da so prišli v NHL, to je isto kot bi prodajal zrak.

še dobro da vam Jesenice filajo igralce, tako kot vedno...
mojir
# 07.06.2018 ob 18:36
Zaenkrat zelo dobro kadrovanje. Upam, da športno pot nadaljuje Matic Kralj, lani prvi center ekipe. Vratarskemu tandemu je potrebno zaupati. Spreitzer se je v končnici DP izkazal, zato ne vidim problema, Us je pa tudi dober golman. Upam tudi na vrnitev Mušiča in Ropreta. Morda se obeta še eno večje presenečenje, katerega bi bil zelo vesel, v igri pa je še marsikaj... Zeenkrat pa res pohvalno.
tobi
# 07.06.2018 ob 21:29
Mislim, da slovenski hokej s skupno 4 mio € (reprezentanca + klubi) ni tista, ki bo odločala, koliko ekip bo v AHL...
samo delavec
# 07.06.2018 ob 19:09
Jezovšek in Planko sta solidni okrepitvi, žal pa je največji minus ekipe Zmajev trener. Żal. In vsi vemo, da je to mesto še kako pomembno. Morda se pa tudi motim :)
kurjac
# 12.06.2018 ob 14:48
Me res zanima kdo od bivsih " nosilcev " bo podpisal pogodbo z olimpijo kjer bo trener nekdo ki ni dorasel trenerskemu delu ..ce pa ze pridejo nekateri potem je edini razlog v placilu (( cetudi je na trenerskm stolcku nekdo ki v tivoliju nima in neb smel kej pocet )) saj za dobr denar in pri koncu kariere pac to pozres ..
Kokr se slis po hodniku tivolija pa kr neki fantov noce igrt za olimpijo... razlog pa je en sam , jurcek !!
Hockeyone
# 08.06.2018 ob 10:42
Dobra novica je, da trener ostaja "general" Jurček...šov zagotovljen!
mr polh
# 07.06.2018 ob 20:54
@športek, na tej stopnji ni potrebe in tudi ni smiselno, da kupiš cel prvi napad ECHL igralcev, enostavno ni.
mr polh
# 07.06.2018 ob 18:24
Spreitzer - Us, ne vem, če je to tandem za naskok višje.
commodore
# 08.06.2018 ob 21:39
če v Sloveniji vidiš perspetktivo za hokej se moraš resno zamisliti sam nad sabo...če se pri 20 letih ne moreš prodati vsaj v ebel je bolje da končas oziroma za in line ligo v Radovljici si pa špica
čarli
# 08.06.2018 ob 12:17
mr polh
Me prav zanima, kam bo odšel Podlipnik, imam občutek, da bo odšel v Francijo.


On je že podaljšal pogodbo s prejšnim klubom in bo igral v extraligi;)
mr polh
# 08.06.2018 ob 10:38
Mats, vem vem :)

Mal se norca delam.
Mats
# 08.06.2018 ob 07:37
@mr polh: malo si pomešal pojme... Val Gardena je dolina v Italiji, od koder prihaja HK, Gardena vrtno orodje pa je nemška firma in nima veze s hokejom :-)
mr polh
# 08.06.2018 ob 01:12
Tako ja j1n, tako kot sta bila zadnji dve leti po točkah najboljša Slovenca na Jesenicah iz Lj...
Zjesenic
# 08.06.2018 ob 00:10
Ne, pojdimo spat, jutri je nov dan.
Hokej bo pa še vedno.....?.......
mr polh
# 08.06.2018 ob 00:01
@tobi, seveda ni, nisem nikjer tega rekel, pravim samo kaj bi bilo najboljše za dvig kvalitete lige in manj kanon futr tekem.
mr polh
# 07.06.2018 ob 20:53
Brus je zanimiva okrepitev, Mušič na tej stopnji tudi, to da je ostal Rajsar je pa sploh hrbtenica te ekipe. Zame podcenjen igralec. V to pomembno jedro spada tudi Zajc.

Planko in Jezovšek sta solidni okrepitvi, sploh Žan bo hitro postal 'fan favorite', je neke vrste power forward.

Kralj je sicer zelo izkušen in koristen igralec, je pa precej počasen, oz mu poidejo noge. Če se bo igralo na 4 napade se ta problem zminimalizira.

Me prav zanima, kam bo odšel Podlipnik, imam občutek, da bo odšel v Francijo.
mr polh
# 07.06.2018 ob 20:58
Bi pa še dodal, upam, da se liga oklesti na nekje 14 klubov, če ne manj, tako bi pridobila na kvaliteti. Fassa, Gherdenia - vrtni program, Neumarkt, in pa KAC2 bi mogli it ven. Seveda KAC2 ne bo nikdar zapustil lige, imajo avstrijci svoj interes, čeprav matični KAC potegne bore malo igralcev iz te lige.
FranzFerdinand
# 07.06.2018 ob 22:47
Cisto realisticno gledano, je v Sloveniji prostor (=denar) za samo eno resno hokejsko ekipo. Jesenice ali Ljubljana, v bistvu mi je vseeno, eni bi lahko nastopali v EBEL. Zal, ampak tako pac je, morda se bo treba res zgledovat po Zagrebcanih.
heroj
# 07.06.2018 ob 18:34
Kje so pa domači? Aja vsi so moral nehat zaradi super vodstva zelenih :(
športek
# 07.06.2018 ob 20:51
En in isti folk se vrti v krogu, wauuu to pa so okrepitve?? Ko kmete potegneš v Ljubljano mislijo, da so prišli v NHL, to je isto kot bi prodajal zrak.
Kazalo