Jure Sotlar je bil junak pete tekme finala, ko je Olimpiji zagotovil zmago in naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je bil junak pete tekme finala, ko je Olimpiji zagotovil zmago in naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni napadalec je z izjemnim bekhendom matiral Žana Usa in Olimpiji zagotovil naslov prvaka v zelo izenačeni seriji. Zmaji so finale dobili s 3:2 v zmagah, zdaj pa se je "Sole" odločil za nov izziv.

Vse od prvih korakov na ledenih ploskvah je bil član Olimpije. Igral je tudi za Slavijo, vendar je ves čas ostal v Ljubljani. Bil je član mladih reprezentanc do 18 in 20 let. V pretekli sezoni v Ligi Ebel ni dobil veliko priložnosti, saj se ni ujel s trenerjem Fabianom Dahlemom. Prispeval je 13 točk. Za Slavijo je v Ligi INL odigral šest tekem in dosegel deset točk.

Želel je sodelovati s selektorjem
"Zanesljivo je zame zelo pomembno, da bom v klubu delal s selektorjem reprezentance. To mi daje dodaten motiv, voljo in željo. Ampak na Jesenice me je vodila predvsem ponujena vloga v ekipi, seveda s strani trenerja, v nadaljevanju pa sama vizija kluba, tako samega razvoja kluba kot tudi dela z mano. Klub ima zanimivo strategijo, ki me je pritegnila," je poudaril Sotlar.

"Po koncu sezone je prišlo na moj naslov nekaj zanimivih ponudb. Imel sem kar nekaj dela, da sem vse preštudiral. Po tehtnem premisleku sem prišel do sklepa, da so Jesenice zame najboljša izbira. Čeprav ostajam v Sloveniji, pa je to zame povsem nova izkušnja. Prvič menjam okolje in klub, vendar to kar nestrpno pričakujem. Verjamem, da bom tudi v novem okolju igral dober hokej in da bom na koncu zadovoljen, želim pa si tudi, da bom zadovoljstvo delil tudi s soigralci, trenerji, upravo in navijači. Motiva mi ne manjka," je za jeseniško spletno stran dodal Sotlar.

Nov projekt z Zupančičem
Predsednik Anže Pogačar meni, da bo projekt uspešen. Za nov izziv v Alpski ligi je izbral Nika Zupančiča, ki bo hkrati opravljal tudi selektorsko delo.

"Skupaj z njim bomo sestavili okostje ekipe. Želimo igralce, ki bodo želeli igrati za Jesenice, še nekaj narediti v hokeju in trdo trenirati. Mislim, da bo to prava pot za jeseniški hokej," je dejal predsednik Pogačar.

"V tistem prvem obdobju smo se dobro ujeli, ugotovili, da imamo podobne poglede. Ostali smo v stikih in zanesljivo je bil on naša prva izbira, zato smo se potrudili, da smo ga prepričali, da bo naš projekt tudi zanj izziv," je o novem sodelovanju z Zupančičem, prvič je ekipo že vodil pred dvema letoma, dejal Pogačar.

Prejšnji teden je podpisal tudi obetavni celjski hokejist Žan Jezovšek. "Jezovšek je imel ponudbe KAC-a in Beljaka. Odločil se je za Jesenice. Star je 19 let in ima potencial, se pa zaveda, da prihaja v novo sredino in začenja z ničle, mi pa mu bomo omogočili razvoj," o mladi igralski okrepitvi pravi predsednik Pogačar.

Pogačar: Proračun povečali za 100 odstotkov
Zaveda se, da bo z Alpsko ligo tekmovanje na višji ravni, pojavlja se tudi vprašanje profesionalizacije ekipe. Številni igralci so doslej sodelovali na amaterski ali polprofesionalni ravni, saj so ob igranju hokeja hodili tudi v službo. Pogačar pravi, da se bodo ti v naslednjih 14 dneh odločili, ali bodo sodelovali v drugačnem tekmovanju, takrat naj bi bilo znano tudi jedro ekipe za sezono 2016/17.

Pogačar je še dejal, da so morali proračun kluba povečati za sto odstotkov: "Vemo, da so stroški lige nekajkrat višji, daljša so potovanja, vemo, kje so ti klubi. Povečali se bodo stroški opreme, pa tudi igralcem je treba dati plače oziroma dohodke, da bodo fantje lahko preživeli oziroma prišli skozi mesec."