Los Angeles Kingsi so imeli nepozabno sezono. Strastno jo je spremljala tudi Slovenija. Foto: Reuters
Los Angeles Kingsi so imeli nepozabno sezono. Strastno jo je spremljala tudi Slovenija. Foto: Reuters

V noči na nedeljo so namreč še zadnji izmed več kot 700 igralcev potrdili novo tarifno pogodbo, ki je s tem uradno sprejeta. Pogodba je bila zadnja ovira na poti do dogovora. Sezona bo trajala do 27. aprila, vsaka izmed ekip pa bo odigrala 48 tekem. Vse bodo proti nasprotnikom iz iste konference. Končnica se začenja že 30. aprila.

Kot običajno bo uvodna tekma pripadla branilcu naslova Los Angelesu, ki bo palice prekrižal s prvaki iz leta 2010, Chicagom, v soboto ob 21. uri po slovenskem času. Slovenski velemojster in zvezdnik Kingsov Anže Kopitar ima sicer poškodovane vezi v kolenu, tako da za uvodno tekmo sezone najbrž še ne bo pripravljen.

Lastniki moštev so novo tarifno pogodbo podpisali že v sredo. Strani sta se 6. januarja med drugim dogovorili, da bosta letne prihodke, vredne približno 3,3 milijarde ameriških dolarjev, delili na pol. Zaradi nesoglasij so bile od sredine septembra v NHL-u prekinjene vse aktivnosti, 113 dni dolga prekinitev je stala ligo in igralce več milijonov dolarjev.

Tekme 19. januarja:
PHILADELPHIA - PITTSBURGH
WINNIPEG - OTTAWA
LOS ANGELES - CHICAGO
BOSTON - NY RANGERS
MONTREAL - TORONTO
NY ISLANDERS - NEY JERSEY
TAMPA BAY - WASHINGTON
FLORIDA - CAROLINA
ST. LOUIS - DETROIT
NASHVILLE - COLUMBUS
DALLAS - PHOENIX
MINNESOTA - COLORADO
VANCOUVER - ANAHEIM