Anže Kopitar v končnici ni pokazal tistega, kar so od njega pričakovali. Foto: Reuters
Anže Kopitar v končnici ni pokazal tistega, kar so od njega pričakovali. Foto: Reuters
Anže Kopitar
Anže Kopitar je v letošnji končnici dosegel tri gole in šest podaj. Foto: Reuters

Kopitar je v skrajšano sezono Lige NHL prišel s Švedske s poškodovanim kolenom, vendar je izpustil le uvodno tekmo sezone. AK11 je imel na vseh tekmah na kolenu posebno opornico, to pa, po njegovih besedah, ni bilo bistveno za slabši učinek sezone.
Medtem ko je v letošnjem rednem delu (47 tekem, 42 točk) statistično še lovil lansko sezono (82 tekem, 76 točk), so bile v končnici številke precej slabše. Lani je na 20 tekmah dosegel 20 točk, letos na 18 le 9 točk.

"Operacija ne bo potrebna. Zdravnik mi je rekel, da lahko odstranim opornico, tako da me ne bo več zategovalo. Mnogi so namigovali, da igram poškodovan, toda ni bilo nič resnejšega. Šlo je samo za udarce in odrgnine, kar pa je normalno," je po izpadu v finalu Zahoda proti Chicagu (4:2) povedal Kopitar in dodal: "Ni skrivnost, da smo v končnici potrebovali moj večji učinek, toda v napačnem trenutku sem prišel v slab niz. Jezen sem, toda tudi to se zgodi. V prihodnje se bom moral pripraviti tudi psihično, da prebrodim take trenutke hitreje in se hitreje dvignem."

"Ko treniraš z vso vnemo in so rezultati slabši, si seveda malce potrt. Sem izjemno tekmovalen in hočem biti dober vsako tekmo. Meni pa na koncu enostavno ni šlo. Lahko vam zagotovim, da nisem "zaspal". Včasih, ko si tako želiš in poskušaš še močneje, se ti lahko vrne kot bumerang. Mogoče je bilo tako tudi tokrat. Moram se naučiti oceniti stvari in se naučiti lekcijo za prihodnost."

Kopitarja je trener Sutter celo premaknil v tretji napad, a pri tem ni bilo zamere. "Govorila sva o tem. Med končnico ni pomembno, s kom igraš. Trener je poskušal spremeniti stvari na bolje. Z moje strani ni bilo kakršne koli zamere."

O pripravah na novo sezono pa je Kopitar povedal: "Ne bom veliko spreminjal, morda stvar ali dve. Zadnji dve sezoni sta bili dolgi, zato bom kakšen dodaten teden namenil tako fizičnemu kot psihološkemu počitku."