Prvo ime tekme v Ljubljani - Scott Hotham. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prvo ime tekme v Ljubljani - Scott Hotham. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt
Med najzaslužnejšimi za zmago Jesenic je bil nedvomno Michal Fikrt, ki je zbral 42 obramb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matej Hočevar
Matej Hočevar naj bi imel zlomljeno čeljust. Foto: Marko Kovič
Tomi Hafner
Tomi Hafner je dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miha Verlič
Miha Verlič je mojstrsko izvedel kazenski strel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Antti Pusa
Antti Pusa je dosegel četrti jeseniški gol. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zmaji so zaostajali že s 3:1, a so se vrnili in premagali prvega favorita za končno zmago v tekmovanju. Junak slavja je bil Scott Hotham, ki je dosegel tri gole. Z bojevito predstavo so se izkazali Jeseničani, ki so Gradec premagali že v torek.

Z 1:0 na 3:1
Ljubljančani so pred številnim občinstvom povedli. V šesti minuti je gostujočo mrežo načel Hotham. Z modre črte je podal Jamie Fraser, slabo pa je posredoval nekdanji vratar Olimpije Alex Westlund. Tri minute so favorizirani gostje potrebovali za izenačenje. Izza vrat je podal Rob Hisey, domačo mrežo pa je z močnim strelom zatresel Justin Keller. Linški hokejisti so v prvi tretjini zadeli še dvakrat. Brian Lebler je prvi gol dosegel dobro minuto po izenačenju. Pod prečko je matiral Jeana Philippa Lamoureuxa. V 18. minuti je bil najprej storjen prekršek nad Bradom Colom, a so sodniške piščalke ostale neme, v nadaljevanju akcije pa je Lebler na podoben način kot v 10. minuti zadel za 3:1. Pet sekund pred koncem tretjine je z izjemno močnim diagonalnim strelom ob igralcu več na ledu zadel Hotham.

Ob koncu druge tretjine je bilo v Tivoliju zelo živahno. Najprej je Curtis Murphy podrl Miho Verliča, ki je zadrsal sam proti v vratom. Mariborčan v zeleno-belem dresu je imel nato na voljo kazenski strel. Mladi napadalec je lepo s ploščkom obšel Westlunda in izenačil na 3:3. Pred odhodom v garderobo je po grobem naletu poškodovan led zapustil trenutni kapetan zmajev Matej Hočevar. Na ledu je bilo polno krvi, sodniki pa prekrška sploh niso dosodili.Hočevar je utrpel dvojni zlom čeljusti.

Taylor postavil piko na i
Ljubljančani so protestirali, a sodnik ni sankcioniral grobega naleta Leblerja. Takoj na začetku zadnje tretjine je z njim obračunal Cole. Nato sta bila dva gostujoča hokejista izključena. Ravno ko sta se vrnila na led, je Hotham, ko je bila še obrambna formacija treh avstrijskih železarjev, povedel zmaje v vodstvo. Skoraj dve minuti pozneje je ob igralcu več na ledu po podaji Erika Panceta in Petra Šachla še povišal Žiga Pance. Končni izid srečanja je postavil Justin Taylor, ki je zatresel prazno mrežo. Izključen je bil Šachl, tako da je bilo razmerje na ledu 6:4.

Požrtvovalni in učinkoviti železarji do 2. zmage
Jeseničani so bili v prvi tretjini izjemno učinkoviti. Gostje so močno 'nadstreljali' železarje, ki pa so prvi del tekme dobili s 3:1. 16-krat so poskusili hokejisti iz Gradca, Jeseničani pa le šestkrat. V vodstvo je domačo vrsto v peti minuti povedel kapetan Tomi Hafner. Dobrih pet minut pozneje je gostom uspelo izid poravnati na 1:1. Michal Fikrt je zaustavil strel, a se mu je plošček med nogama izmuznil. Najspretnejši je bil v gneči pred vrati nato Manuel Ganahl, ki mu je uspelo plošček pospraviti v gol. Minuto pozneje je po podaji Jake Ankersta z močnim diagonalnim strelom znova Jesenice v vodstvo popeljal Branislav Bendik. V 16. minuti so slovenski prvaki povišali prednost. Po hitri akciji Mihe Brusa je drugi zadetek na tekmi dosegel Hafner.

Jeseniška obramba vzdržala
Manj kot dve minuti po začetku druge tretjine je Gradec znižal izid. Samostojno akcijo je z natančnim strelom med štirimi domačimi hokejisti zaključil Olivier Latendresse. Po znižanju zaostanka so panterji močno pritisnili, Jeseničani pa so bili zelo nevarni z igralcem več na ledu. Predtem je sam proti vratom zadrsal Anže Kuralt, a je bil Frederic Cloutier uspešnejši. Železarji so šest minut pred koncem tretjine znova povedli z dvema goloma prednosti. Bendik je podal z desne strani proti vratom, nekdanji hokejist Jesenic Toni Dahlman je preusmeril plošček do rojaka Anttija Puse, Finec je ostal zbran in pospravil plošček v mrežo. Ob koncu tretjine so imeli Jeseničani kar pet minut igralca več na ledu, saj je bil zaradi grobega naleta nad Nejcem Berliskom izključen Latendresse, ki je tako predčasno končal tekmo.

Panterji so v zadnji tretjini močno pritisnili. Fikrt je nekajkrat dobro posredoval, pobudo pa je gostom uspelo kronati v 52. minuti. Z igralcem več na ledu je Bradley Schell lepo preigral Bendika in zadel za 4:3. Borbena jeseniška obramba je zdržala do konca tekme.

ZA UVRSTITEV OD 1 DO 6, 7. krog
TILIA OLIMPIJA - LINZ
6:3 (2:3, 1:0, 3:0)
3.500; Hotham 6., 20., 47., Verlič 38., Ž. Pance 48., Taylor 60.; Keller 9., Lebler 10., 18.

SAPA FEHERVAR - SALZBURG
* 4:3 (2:1, 0:1, 1:1)

MEDVEŠČAK - KAC CELOVEC
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

* - po kazenskih strelih

Lestvica:                 *            
LINZ                 7  5 0 2 +4 14 (4)
MEDVEŠČAK 7 4 1 2 +4 12 (3)
SAPA FEHERVAR 7 4 0 3 +5 8 (0)
TILIA OLIMPIJA 7 4 0 3 +3 8 (0)
SALZBURG 7 2 1 4 -10 7 (2)
KAC CELOVEC 7 2 0 5 -6 5 (1)



ZA UVRSTITEV OD 7 DO 11, 7. krog
ACRONI JESENICE
- GRADEC
4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
700; Hafner 5., 16., Bendik 12., Pusa 34.; Ganahl 11., Latendresse 22., Schell 52.

ORLI ZNOJMO - DUNAJ
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

VSV BELJAK je bil prost.

Lestvica:                 *            
ORLI ZNOJMO          6  4 1 1 +6  9 (0)
VSV BELJAK           5  3 0 2 -1  9 (3)
GRADEC               6  3 1 2 +1  8 (1)
DUNAJ                5  2 1 2 +1  7 (2)
ACRONI JESENICE      6  2 0 4 -7  4 (0)
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih   
    strelih prinaša eno točko          
( ) - točke iz rednega dela sezone